Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Queen Elizabeth krijgt groot applaus op haar 92ste verjaardag

Koningin Elizabeth heeft een daverend applaus gekregen aan het slot van het speciale concert ter ere van haar verjaardag. The Queen verscheen samen met haar zoon prins Charles op het podium. Nadat samenwerkende artiesten de evergreen What A Wonderfull World ten gehore hadden gebracht, nam Prins C...

Queen Elizabeth krijgt groot applaus op haar 92ste verjaardag

Koningin Elizabeth heeft een daverend applaus gekregen aan het slot van het speciale concert ter ere van haar verjaardag. The Queen verscheen samen met haar zoon prins Charles op het podium.

Nadat samenwerkende artiesten de evergreen What A Wonderfull World ten gehore hadden gebracht, nam Prins Charles het woord en kreeg de lachers op zijn hand door de vorstin ‘mummy’ te noemen. Na een korte speech vroeg hij om drie hoera’s voor de 92-jarige koningin.

Al eerder op de avond had haar kleinzoon prins Harry een speech gehouden voor Elizabeth. Ook hij maakte een grapje en zei dat het moeilijk was om een geschikt cadeautje voor haar uit te zoeken.

Prins William was ook aanwezig, maar zijn vrouw Catherine ontbrak. Ze is hoogzwanger.

Het concert werd live uitgezonden door de BBC. Artiesten die meewerkten waren onder anderen Tom Jones, Kylie Minoque, Sting, Shaggy en Craig David.

Bekijk de video van haar entree in The Royal Albert Hall waar haar verjaardag werd gevierd:

Ook in Londen is uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag. Dat gebeurde met saluutschoten in Hyde Park en bij de Tower Bridge.

Rond het middaguur werden 41 saluutschoten afgevuurd in Hyde Park. Bij de Tower Bridge werden een uur later 61 saluutschoten afgevuurd. Dat duurde ongeveer tien minuten.

Bron: ANP. Beeld: EPA/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in