Voor het Britse Koningshuis is het een druk weekend geweest. William, Kate en Harry waren aanwezig bij een intieme dienst om stil te staan bij de verjaardag van hun moeder en Charles en Camilla zijn op staatsbezoek in Canada. Daar werd het nieuwe portret van koningin Elizabeth onthuld. 

Ieder jaar wordt er in Canada op 1 juli een nationale feestdag gevierd. Speciaal voor deze feestdag, Canada Day, togen prins Charles en zijn Camilla naar Canada om ook stil te staan bij de 150e verjaardag van de vorming van Canada. 

Ter ere van deze verjaardag werd er een nieuwe portretfoto van koningin Elizabeth vrijgegeven. Op de foto draagt de 91-jarige moeder van Charles een goudkleurige jurk waarop een broche in de vorm van een Canadees esdoornblad is gespeld. De broche, gemaakt van platinum en bezet met diamanten, behoorde toe aan Elizabeths moeder, Elizabeth I. Zij kreeg hem van haar man koning George VI toen het paar in 1939 hun eerste reis naar Canada maakte.

De foto van de koningin is gemaakt door Ian Leslie Macdonald, een Canadese fotograaf die al vaker de koningin op de kiek heeft mogen zetten.