In een zeldzaam tv-interview naar aanleiding van de documentaire The Coronation, over haar kroning in 1953, deed de queen verrassend leuke uitspraken…

Over de zware kroon bijvoorbeeld, van bijna anderhalve kilo, die de toen 27-jarige Elizabeth in Westminster Abbey op kreeg. ‘Je kunt niet omlaag kijken om je speech te lezen, die moet je recht voor je houden. Zou je dat wel doen, dan zou je nek breken. En de kroon afvallen. Dus ja, er zitten wat nadelen aan kronen, maar verder zijn het best belangrijke dingen.’ Ook herinnert ze zich de prachtige jurk die ze droeg, behangen met parels, goud en zilver, en die haar daarom gewoon verzwaarde. ‘Ik herinner me dat ik op een gegeven moment over het tapijt liep en niet meer vooruit kwam.’ En dan nog de uren durende rit door Londen in de Gold State Coach. ‘Horrible. Die koets is niet bedoeld om te reizen. Dat ging stapvoets, de paarden konden natuurlijk niet sneller.’ De kroon, die ze overnam van haar vader koning George, was aanvankelijk groter – ‘een onhandelbaar ding’ –, maar de doorsnede bleef gelijk. ‘Gelukkig was de vorm van ons hoofd gelijk. Als je de kroon opzet, zit ie ook. Dan blijft ie gewoon goed zitten.’

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend (woensdag) bij de jubileumviering van het Verbond van Verzekeraars. En trok daarvoor een spetterende (en welbekende) Natan-look uit de kast.

Máxima is erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken, waarvan het Verbond van Verzekeraars weer een partner is. Reden genoeg dus voor onze koningin om de paar kilometers naar Den Haag te maken om de leden te feliciteren met de opening van hun nieuwe kantoor.

Ze droeg voor de gelegenheid een geruite rok met een prachtige rode blouse van modehuis Natan. Een outfit die we vorig jaar ook al twee keer voorbij zagen komen. Zoals we gisteren al concludeerden: de koningin heeft zin in een kleurig najaar. Al is deze look wel even héél wat herfstiger dan die in Zeeland.

Het is een enorm drukke week voor onze koningin: maandag- en dinsdagavond kreeg ze op Paleis Noordeinde hoogwaardigheidsbekleders over de vloer, dinsdag ging ze met de koning op streekbezoek in Zeeland, en vandaag staat naast het Verbond van Verzekeraars ook een speech tijdens het One Young World-congres op het programma.

Daarna heeft ze een paar broodnodige dagen vrij, al zullen die ongetwijfeld gevuld zijn met het doorpassen van outfits voor haar aankomende grote staatsbezoek: volgende week gaat ons koningspaar naar Groot-Brittannië voor ontmoetingen met onder andere koningin Elizabeth (ze logeren op Buckingham Palace), prins Charles en Camilla.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in