Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinsjesdag 2018: de jurk

En de koningin draagt... Italiaans design! Máxima straalt in de Ridderzaal in pastel. De koning en koningin kwamen vanmiddag rond 13.00 uur in de Glazen Koets aan bij de Ridderzaal voor de Troonrede. En daar waren zoals elk jaar alle ogen gericht op de prachtige Máxima en haar modekeuzes. Zou ze ...

Prinsjesdag 2018: de jurk

En de koningin draagt... Italiaans design! Máxima straalt in de Ridderzaal in pastel.

De koning en koningin kwamen vanmiddag rond 13.00 uur in de Glazen Koets aan bij de Ridderzaal voor de Troonrede. En daar waren zoals elk jaar alle ogen gericht op de prachtige Máxima en haar modekeuzes. Zou ze net als vorig jaar voor een sobere kleur gaan? Of juist knallend aan het het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal willen beginnen?

Het bleek eigenlijk allebei een beetje waar te zijn, want de koningin straalde in een geweldige japon van mousseline, in meerdere pasteltinten en jawel: met opvallende mouwen. Niet knal, maar ook zeker niet sober dus.

Geen Natan of Jan Taminiau, en zelfs geen Claes Iversen - Máxima laat zich zoals altijd niet zo gemakkelijk voorspellen. Josine Droogendijk van modekoninginmaxima.nl had de primeur: het gaat om een creatie van de Italiaanse designer Luisa Beccaria. Een pláátje. En wat een prachtige derde dinsdag van september is het ook!

Wat de boel nóg leuker maakte: het feit dat mama Zorreguita en Máxima's broer Juan aanwezig zijn op Prinsjesdag, mama zelfs in een Prada-jurk van haar dochter. De Zorreguita's hebben een zwaar jaar achter de rug met het verlies van Máxima's vader Jorge en zus Inés, en lijken vastberaden elkaar als gezin te steunen.

Meer van Máxima op Prinsjesdag zien? Check vanmiddag Nouveau.nl voor de beroemde balkonscène.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in