De Windsor en Griekse prinses slaan hun slag

Voor de prinsessen van weleer was het not done, maar de jongere generatie laat zich zonder blikken of blozen boeken voor een modecampagne.

Lady Amelia Windsor en prinses Olympia van Griekenland voegen zich in de nieuwe najaarscampagne voor Dolce & Gabbana bij een hele groep jonge modellen en starlets, onder wie de dochter van acteur Jamie Foxx.

Lady Amelia poseert voor het merk al pruilend met een grote kroon op haar hoofd en een tas met het woord QUEEN erop. De 36e troonopvolger van de Britten is de kleindochter van de Duke of Kent, de neef van koningin Elizabeth.

Olympia van Griekenland heeft nauwere koninklijke banden: zij is de oudste van kroonprins Pavlos en zijn echtgenote Marie-Chantal. Overigens kreeg zij voor de gelegenheid geen kroon op. Fashionista Olympia moest het doen met een opulente strik, een panterprint legging en een paar sneakers met de woorden ‘Kiss Me’ op de neuzen.

 

Thank youuuu @stefanogabbana @lucamariamorelli & @alessandromariamorelli ❤️❤️

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

Heel chique zullen veel andere prinsessen het niet vinden. Maar zeg nou zelf: voor deze meiden zijn het de volgersaantallen die er echt toedoen.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP