Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Sophie heeft bijzonder paspoortprobleem

Het leven van de royals gaat niet altijd over rozen. De Liechtensteinse erfprinses Sophie heeft een probleem dat niet veel reizigers in de wereld zullen hebben. In een kranteninterview vertelde ze onlangs dat ze regelmatig staande wordt gehouden bij de paspoortcontrole. De reden? Haar familienaam...

Prinses Sophie heeft bijzonder paspoortprobleem

Het leven van de royals gaat niet altijd over rozen. De Liechtensteinse erfprinses Sophie heeft een probleem dat niet veel reizigers in de wereld zullen hebben.

In een kranteninterview vertelde ze onlangs dat ze regelmatig staande wordt gehouden bij de paspoortcontrole. De reden? Haar familienaam is hetzelfde als de landsnaam op haar paspoort.

En aangezien Liechtenstein niet heel veel bekendheid geniet, is dat een reden voor veel buitenlandse douanebeambten om haar even extra te ondervragen.

Erfprinses Sophie von und zu Liechtenstein is van geboorte een Beierse prinses. Haar schoonvader vorst Hans Adam II heeft in het verleden ook verhalen verteld over problemen bij de paspoortcontrole op buitenlandse vliegvelden.

Hans Adam moest dan het bestaan van zijn land uitleggen. Dat overkwam hem overigens ook in Amerika.

Gelukkig duurt de onzekerheid nooit lang en kan de prinses altijd weer haar weg vervolgen.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in