Rijden als een royalty, het kan.

Bentley

Ondanks dat het geen cabrioweer meer is, krijgt Silverstone Auctions in Birmingham toch weer enthousiast om een roadtrip te maken. Zij veilen diverse auto’s met bijzondere eigenaren zoals Elthon John. Er gaan ook twee royale auto’s de veiling in.

Ten eerste de 1994 Audi, eigendom van prinses Diana. Dit was haar eerste eigen auto na de scheiden met prins Charles in 1992. Ondanks dat zij vaak gezien is met haar eigen wagentje heeft zij er maar 4.000 miles (even omrekenen – 6.500 kilometer). De prinses had daarna de auto weer teruggebracht naar de dealer. Toen kreeg de groene kar een tweede, ook bijzondere, eigenaar: Lain Dale, conservatief politieke commentator. De verwachtte prijs voor de auto bedraagt tussen de $62.000 tot $75.000. Voor die prijs kun je wel de unieke aanpassingen die prinses Diana aangevraagd had meemaken. Zo had zij een aangepaste armsteun met een glijdende houder, speciaal ontworpen om haar handtassen vast te houden.

Bentley

De andere koninklijke auto is iets nieuwer, namelijk Queen Elizabeth II haar Bentley. De Mulsanne linousine werd door Bentley in 2012 gebouwd voor de koningin van Engeland als een cadeau. De Bentley zelf heeft namelijk een paar cosmetische ingrepen gehad om de echtheidskenmerken te verwijderen en een veiligheid toe te voegen. De veilingsite vertelt enthousiast dat de navigatie een thuis button heeft. Wanneer je deze knop indrukt begeleidt hij je naar de Windsor kasteel. Hij wordt naar verwachting geveild tussen de $267.400 en $292.300.

Bentley

‘Het is een eer voor Silverstone veilingen om auto’s met zulke geweldige herkomst te kunnen bieden, zoals de Bentley van de koningin, evenals andere wagen van de meest invloedrijke persoonlijkheden van de 20e eeuw’ – zegt Nick Walvis, managing director van Silverstone Auctions. ‘We verwachten dat er een flink bedrag wordt besteed aan de auto’s door bieders over de hele wereld. Deze auto’s zijn prachtig verzorgd en wij kijken ernaar uit om hun nieuwe eigenaren te vinden.’

De veiling ‘Jewels in the Crown Collection’ zal op 12 en 13 november 2016 plaatsvinden. Er kan in de zaal geboden worden, via de telefoon of online.

 

Bewaren

Ons koningspaar gaat komende week op bezoek bij de Britse royals. En hoewel die elkaar natuurlijk nog wel eens tegenkomen, is zo'n officieel bezoek al best even geleden.

Voor royalliefhebbers wordt volgende week een feest: Willem-Alexander en Máxima gaan op tweedaags staatsbezoek naar Londen, logeren op Buckingham Palace en treffen naast koningin Elizabeth óók Charles en Camilla én premier Theresa May. Op Nouveau.nl doen we er uiteraard uitgebreid verslag van.

De Oranjes waren in 2013 voor het laatst op Buckingham Palace, toen om als nieuwe koning en koningin kennis te maken met queen Elizabeth. Eerder dat jaar werden ze nog samen gezien met Charles en Camilla, die naar onze troonwisseling kwamen.

In 2014 trof Máxima Camilla nog een keer, tijdens de Franse herdenking van de 70e verjaardag van D-Day. Een jaar later vloog Máxima naar Londen om samen met Kate Middleton deel te nemen aan de Britse Dodenherdenking.

Of de Oranjes Will en Kate ook deze ronde treffen is nog niet bekend: er is dinsdagavond wel een staatsbanket op het paleis, dus wie weet...

Meghan en Harry zijn dan uiteraard nog in Australië. Op die ontmoeting zullen we dus gewoon moeten blijven wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in