Rijden als een royalty, het kan.

Bentley
Bentley

Ondanks dat het geen cabrioweer meer is, krijgt Silverstone Auctions in Birmingham toch weer enthousiast om een roadtrip te maken. Zij veilen diverse auto’s met bijzondere eigenaren zoals Elthon John. Er gaan ook twee royale auto’s de veiling in.

Ten eerste de 1994 Audi, eigendom van prinses Diana. Dit was haar eerste eigen auto na de scheiden met prins Charles in 1992. Ondanks dat zij vaak gezien is met haar eigen wagentje heeft zij er maar 4.000 miles (even omrekenen – 6.500 kilometer). De prinses had daarna de auto weer teruggebracht naar de dealer. Toen kreeg de groene kar een tweede, ook bijzondere, eigenaar: Lain Dale, conservatief politieke commentator. De verwachtte prijs voor de auto bedraagt tussen de $62.000 tot $75.000. Voor die prijs kun je wel de unieke aanpassingen die prinses Diana aangevraagd had meemaken. Zo had zij een aangepaste armsteun met een glijdende houder, speciaal ontworpen om haar handtassen vast te houden.

Bentley
Bentley

De andere koninklijke auto is iets nieuwer, namelijk Queen Elizabeth II haar Bentley. De Mulsanne linousine werd door Bentley in 2012 gebouwd voor de koningin van Engeland als een cadeau. De Bentley zelf heeft namelijk een paar cosmetische ingrepen gehad om de echtheidskenmerken te verwijderen en een veiligheid toe te voegen. De veilingsite vertelt enthousiast dat de navigatie een thuis button heeft. Wanneer je deze knop indrukt begeleidt hij je naar de Windsor kasteel. Hij wordt naar verwachting geveild tussen de $267.400 en $292.300.

Bentley
Bentley

‘Het is een eer voor Silverstone veilingen om auto’s met zulke geweldige herkomst te kunnen bieden, zoals de Bentley van de koningin, evenals andere wagen van de meest invloedrijke persoonlijkheden van de 20e eeuw’ – zegt Nick Walvis, managing director van Silverstone Auctions. ‘We verwachten dat er een flink bedrag wordt besteed aan de auto’s door bieders over de hele wereld. Deze auto’s zijn prachtig verzorgd en wij kijken ernaar uit om hun nieuwe eigenaren te vinden.’

De veiling ‘Jewels in the Crown Collection’ zal op 12 en 13 november 2016 plaatsvinden. Er kan in de zaal geboden worden, via de telefoon of online.

 

Bewaren

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP