Rijden als een royalty, het kan. Bentley

Article continues after the ad

Ondanks dat het geen cabrioweer meer is, krijgt Silverstone Auctions in Birmingham toch weer enthousiast om een roadtrip te maken. Zij veilen diverse auto’s met bijzondere eigenaren zoals Elthon John. Er gaan ook twee royale auto’s de veiling in.

Ten eerste de 1994 Audi, eigendom van prinses Diana. Dit was haar eerste eigen auto na de scheiden met prins Charles in 1992. Ondanks dat zij vaak gezien is met haar eigen wagentje heeft zij er maar 4.000 miles (even omrekenen – 6.500 kilometer). De prinses had daarna de auto weer teruggebracht naar de dealer. Toen kreeg de groene kar een tweede, ook bijzondere, eigenaar: Lain Dale, conservatief politieke commentator. De verwachtte prijs voor de auto bedraagt tussen de $62.000 tot $75.000. Voor die prijs kun je wel de unieke aanpassingen die prinses Diana aangevraagd had meemaken. Zo had zij een aangepaste armsteun met een glijdende houder, speciaal ontworpen om haar handtassen vast te houden.

Bentley

De andere koninklijke auto is iets nieuwer, namelijk Queen Elizabeth II haar Bentley. De Mulsanne linousine werd door Bentley in 2012 gebouwd voor de koningin van Engeland als een cadeau. De Bentley zelf heeft namelijk een paar cosmetische ingrepen gehad om de echtheidskenmerken te verwijderen en een veiligheid toe te voegen. De veilingsite vertelt enthousiast dat de navigatie een thuis button heeft. Wanneer je deze knop indrukt begeleidt hij je naar de Windsor kasteel. Hij wordt naar verwachting geveild tussen de $267.400 en $292.300.

Bentley

‘Het is een eer voor Silverstone veilingen om auto’s met zulke geweldige herkomst te kunnen bieden, zoals de Bentley van de koningin, evenals andere wagen van de meest invloedrijke persoonlijkheden van de 20e eeuw’ – zegt Nick Walvis, managing director van Silverstone Auctions. ‘We verwachten dat er een flink bedrag wordt besteed aan de auto’s door bieders over de hele wereld. Deze auto’s zijn prachtig verzorgd en wij kijken ernaar uit om hun nieuwe eigenaren te vinden.’

De veiling ‘Jewels in the Crown Collection’ zal op 12 en 13 november 2016 plaatsvinden. Er kan in de zaal geboden worden, via de telefoon of online.

 

Bewaren