Het verlies van haar vader brak haar op

Wij zien haar altijd als de stralende, mooie prinses. Maar Charlotte Casiraghi heeft ook zo haar demonen, zoals dat gaat met Monegaskische royals.

Op het eerste gezicht heeft Charlotte Casiraghi (30, dochter van prinses Caroline en kleindochter van Grace Kelly) alles: ze is mooi, ze is rijk, ze is royalty, ze heeft een zoontje en ze is dolgelukkig met haar nieuwe liefde. Toch kent ook haar leven een duister hoofdstuk. Ze sprak er openhartig over in een interview met L’Observateur de Monaco.

Een vroege dood
“Elk leven bestaat deels uit pijn”, deelde de prinses met het magazine. “Ik heb droevige dingen meegemaakt, dat hoort bij elk leven. Voor mij was het de vroege dood van mijn vader.”

Lees ook: Zeldzame foto's: Charlotte Casiraghi met zoontje Raphaël

Vier jaar oud was Charlotte nog maar toen Stefano Casiraghi om het leven kwam in een bootrace. De Italiaanse zakenman en socialite was de tweede echtgenoot van prinses Caroline. Hij had veel succes met powerboatraces, maar sloeg voor de kust van Monaco om en moest dat met zijn leven bekopen. Charlotte, haar oudere broer Andrea en jongere broertje Pierre moesten noodgedwongen zonder hem opgroeien.

Maffe familie
En dat was zwaar, deelt Charlotte nu. “Ik voelde me heel jong al zó eenzaam. Dat paste bij mijn persoonlijkheid: ik was altijd aan het nadenken, dook in gedichtenbundels en boeken van filosofen. Mijn eenzaamheid hoorde bij mij, al kom ik natuurlijk ook uit een familie die best een beetje maf is.”

Tegenwoordig is vereenzamen er gelukkig niet meer bij. Charlotte deelt de voogdij over haar zoontje Raphaël (3) met komiek Gad Elmaleh, en is sinds een paar maanden weer gelukkig in de liefde met producent Dimitri Rassam. 


 

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...