Het verlies van haar vader brak haar op

Wij zien haar altijd als de stralende, mooie prinses. Maar Charlotte Casiraghi heeft ook zo haar demonen, zoals dat gaat met Monegaskische royals.

Op het eerste gezicht heeft Charlotte Casiraghi (30, dochter van prinses Caroline en kleindochter van Grace Kelly) alles: ze is mooi, ze is rijk, ze is royalty, ze heeft een zoontje en ze is dolgelukkig met haar nieuwe liefde. Toch kent ook haar leven een duister hoofdstuk. Ze sprak er openhartig over in een interview met L’Observateur de Monaco.

Een vroege dood
“Elk leven bestaat deels uit pijn”, deelde de prinses met het magazine. “Ik heb droevige dingen meegemaakt, dat hoort bij elk leven. Voor mij was het de vroege dood van mijn vader.”

Lees ook: Zeldzame foto's: Charlotte Casiraghi met zoontje Raphaël

Vier jaar oud was Charlotte nog maar toen Stefano Casiraghi om het leven kwam in een bootrace. De Italiaanse zakenman en socialite was de tweede echtgenoot van prinses Caroline. Hij had veel succes met powerboatraces, maar sloeg voor de kust van Monaco om en moest dat met zijn leven bekopen. Charlotte, haar oudere broer Andrea en jongere broertje Pierre moesten noodgedwongen zonder hem opgroeien.

Maffe familie
En dat was zwaar, deelt Charlotte nu. “Ik voelde me heel jong al zó eenzaam. Dat paste bij mijn persoonlijkheid: ik was altijd aan het nadenken, dook in gedichtenbundels en boeken van filosofen. Mijn eenzaamheid hoorde bij mij, al kom ik natuurlijk ook uit een familie die best een beetje maf is.”

Tegenwoordig is vereenzamen er gelukkig niet meer bij. Charlotte deelt de voogdij over haar zoontje Raphaël (3) met komiek Gad Elmaleh, en is sinds een paar maanden weer gelukkig in de liefde met producent Dimitri Rassam. 

 

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Oké, echt een koopje is het niet. Maar de Saloni-jurk die de koningin gisteravond droeg bij de opening van het One Young World-congres is wel echt om op te eten.

De koningin meldde zich woensdagavond in het Vredespaleis in Den Haag om het congres officieel te openen, en koos daarvoor de perfecte frisse outfit. Een fonkelnieuwe jurk die ze wellicht op Net-A-Porter in haar winkelwagentje gooide.

Het is een design van Saloni, een Brits label met Indiase roots dat grossiert in de meest geweldige jurken, zoals het zijden/satijnen exemplaar dat de koningin nu in haar kledingkast heeft hangen. Even sparen is het misschien wel (Máxima's exacte jurk kost off the rack 625 pond), maar de koningin zal vast aantonen dat je er járen mee verder kunt.

Beeld: One Young World/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in