Charlene van Monaco is een atypische prinses, met een ultrakorte pixie-cut. Ze heeft niets met ruches, tule, baljaponnen en tiara's. Dat haar voorkeur voor eenvoudige lijnen echter wel degelijk het toppunt van chic kan zijn, bewees ze op de Nationale Dag van het ministaatje.

De Grimaldi's begonnen aan hun feestdag met een dankdienst in de kathedraal. Vervolgens werden er door prins Albert II in het paleis lintjes uitgereikt en inspecteerde hij de erewacht. Daarna verschenen Charlene en hij op het balkon voor een wuifmomentje. De prinses droeg een donkerblauwe robe manteau met een hoedje dat knipoogde naar de nationale kleuren.

Paleisbalkon

© Palais Princier

In principe zijn alleen de echte Monegasken - zij die een paspoort hebben van het ministaatje aan de Middellandse Zee - welkom op het plein voor het paleis. Als alle inwoners zouden komen, is er niet genoeg ruimte. Gelukkig gaf het prinselijk stel een reeks foto's vrij van hun kinderen, prinses Gabriella en erfprins Jacques, die op 10 december 2 jaar worden. De tweeling was gekleed in roomwitte outfits van Armani Junior, al even simpel en chic als hun moeder.

 

Gabrielle krijgt krullen!

© Palais Princier

 

Jacques is wat argwanend

© Palais Princier

 

En mama is álles

© Palais Princier

De nationale feestdag van Monaco heet ook wel het 'feest van de prins' en viel aanvankelijk op de feestdag van de heilige naar wie de vorst was vernoemd. Albert heeft daar verandering in gebracht en bij zijn aantreden in 2005 bepaald dat 19 november - de naamdag van zijn overleden vader, prins Rainier III - gehandhaafd zou blijven. Anders had het feest vier dagen moeten worden verschoven, naar 15 november, feestdag van de heilige Albertus.

 

Gala-japon

Bij het National Day Gala verscheen ze Charlene een witte mouwloze Akris met leren stippen met daarover een kasjmier jas. Weer feestelijk en glamoureus, maar ook modern en cool - kudos voor deze dag in het teken van effortless chic.