Soms brak ineens de schaterlach door. Als vorstin was ze altijd ingetogen en beheerst... Maar sóms zagen we een glimp van de échte Beatrix. de laatste jaren steeds vaker!

Hier lacht ze nog enigszins besmuikt...

 

Een bericht gedeeld door Petrus (@petruswills) op  

Maar in gezelschap, zoals hier met Koningin Sofia van Spanje, straalt het plezier van haar gezicht.

Een beetje zelfspot is haar ook zéker niet vreemd.

 

Een bericht dat is gedeeld door @mr.sitwell op

En als de kleinkinderen in beeld komen, gaan helemaal alle remmen los.

 

Een bericht gedeeld door Petrus (@petruswills) op

Hier spat de trots van haar gezicht.

De laatste jaren oogt ze heel ontspannen. Zoals hier, zwaaiend naar de Glazen Koets.

Onlangs verraste de Noorse jongste royals haar op een gala. Dat deed haar in schaterlachen uitbarsten (klik op de foto om video af te spelen).

En nu wordt ze prachtig 80.

 

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in