Een spannende dag voor prinses Alexia (12) vandaag: vanmorgen ging ze voor het eerst naar de middelbare school.

Ze gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Ook prinses Amalia zit op deze school, zij gaat naar de derde klas.

Lees ook: 12 x Alexia op haar leukst

Veel zin
Prinses Alexia werd in juni 12 jaar. Tijdens het jaarlijkse moment met de pers voor de zomervakantie liet koningin Máxima al weten dat Alexia veel zin heeft in de middelbare school. "Ze is er erg aan toe."

Prinses Alexia voor het eerst naar school

Nog even geen les
Zoals op veel middelbare scholen, wordt er vandaag op Sorghvliet nog geen lesgegeven. Voor prinses Alexia is het boeken ophalen en kennismaken met haar nieuwe klasgenoten. Morgen beginnen de lessen echt.

Bron: Nos
Bron beeld: Hollandse Hoogte

 

Koning Filip en koningin Mathilde van België waren deze week op staatsbezoek in Canada. En Mathilde nam een koffer vol prachtige looks mee.

Van casual voor in de sneeuw tot helemaal tot in de puntjes verzorgd voor een galadiner: wie op staatsbezoek gaat, moet veelzijdig zijn. En daar is koningin Mathilde de laatste dagen geweldig in geslaagd. Haar mooiste outfits op een rij.


Beeld: Hollandse Hoogte

Prins William en zijn vrouw Catherine deelden traditiegetrouw klavertjes uit op St. Patrick's Day, waar Catherine, geheel in thema, in het groen verscheen. Wat opviel? Behalve dat ze stralend zwanger is, is William heel zorgzaam en kijkt zij naar haar prins alsof het hun eerste date is. Wat een leuk stel!

Prins William en zijn vrouw Catherine hebben zaterdag St. Patrick's Day gevierd bij de Irish Guards in Londen. Het paar woonde op de thuisbasis van het eerste bataljon van de Ierse Garde in Hounslow de ceremoniële parade bij.

Er werden traditiegetrouw klavertjes uitgedeeld, waarbij Catherine een klavertje gaf aan de Ierse wolfshond Dornhnall, de mascotte van het regiment. Prins William is kolonel van de Irish Guards.

Catherine verscheen hoogzwanger en stond iedereen even vriendelijk te woord:

Wat verder opviel? William was heel zorgzaam naar zijn zwangere vrouw:

En Kate keek naar haar man alsof het hun eerste date was:

Beeld: ANP