Zijn reactie is te lief.

Een fan vertelde prins William dat hij op zijn moeder, prinses Diana lijkt. Zijn reactie was een beleefde grap terug. Linda Moore, 62, vertelde aan Us Weekly: “Ik zei tegen hem: ‘je lijkt erg op jouw moeder’, en hij zei: ‘ik denk wel dat mijn moeder er beter uitzag.”

De fan ontmoette de prins en zijn vrouw, Kate Middleton, toen ze een bezoek aan de kathedraal van Truro in Cornwall bracht. Moore vertelde ook tegen de prins dat ze zijn moeder 25 jaar geleden eerder had ontmoet. Als laatste vroeg ze om een kus. Hij antwoordde: “je kunt mij een kus op de wang geven.”

“Hij is lief” zei ze. “Ook heb ik Harry ontmoet. Nu heb ik iedereen ontmoet, zelfs de koningin in Camborne”. De fan kan trots zijn!

Wij hebben ook een paar foto’s gevonden, waardoor wij de fan groot gelijk geven. Zoals het feit dat William zijn Kate ten huwelijk heeft gevraagd met zijn moeders trouwring. Kate draagt dezelfde saffier ring met een aureole diamant die Diana 30 jaar geleden droeg. Ook kleedt hij zijn kinderen zoals Diana dat deed. Het is een deel van hun koninklijke plicht om eer te bewijzen aan de militairen, maar we denken dat Diana trots zou zijn op haar zoon die 10 jaar bij de Royal Air Force en Britse strijdkrachten heeft getraind.

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Ben jij net als wij helemaal in de ban van Dutch design en de modekeuzes van Máxima? Dan is dit boek over designer Jan Taminiau echt iets voor jou.

Met het vijfde jubileum van koningsdag in de kijker, komen er heel wat boeken uit over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar het nieuwe boek over Jan Taminiau is misschien wel de mooiste van allemaal.

In het boek wordt aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse designer de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Klassiek, vrouwelijk, conceptueel en experimenteel: een Taminiau heeft het allemaal. En dat levert vanzelfsprekend prachtige plaatjes en verhalen op.

Jan Taminiau is vanaf dinsdag overal verkrijgbaar.

Beeld: Uitgeverij Waanders/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in