Zijn reactie is te lief.

Een fan vertelde prins William dat hij op zijn moeder, prinses Diana lijkt. Zijn reactie was een beleefde grap terug. Linda Moore, 62, vertelde aan Us Weekly: “Ik zei tegen hem: ‘je lijkt erg op jouw moeder’, en hij zei: ‘ik denk wel dat mijn moeder er beter uitzag.”

De fan ontmoette de prins en zijn vrouw, Kate Middleton, toen ze een bezoek aan de kathedraal van Truro in Cornwall bracht. Moore vertelde ook tegen de prins dat ze zijn moeder 25 jaar geleden eerder had ontmoet. Als laatste vroeg ze om een kus. Hij antwoordde: “je kunt mij een kus op de wang geven.”

“Hij is lief” zei ze. “Ook heb ik Harry ontmoet. Nu heb ik iedereen ontmoet, zelfs de koningin in Camborne”. De fan kan trots zijn!

Wij hebben ook een paar foto’s gevonden, waardoor wij de fan groot gelijk geven. Zoals het feit dat William zijn Kate ten huwelijk heeft gevraagd met zijn moeders trouwring. Kate draagt dezelfde saffier ring met een aureole diamant die Diana 30 jaar geleden droeg. Ook kleedt hij zijn kinderen zoals Diana dat deed. Het is een deel van hun koninklijke plicht om eer te bewijzen aan de militairen, maar we denken dat Diana trots zou zijn op haar zoon die 10 jaar bij de Royal Air Force en Britse strijdkrachten heeft getraind.

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in