Emotionele ontmoeting met bewoners Grenfell Tower

Geconfronteerd met een verdrietige overlevende van de brand in Grenfell Tower kon prins William zich niet meer inhouden. Tegen alle koninklijke protocollen in gaf hij de vrouw een dikke knuffel.

Als er iets erg gebeurt, is de Britse koninklijke familie altijd snel ter plaatse om steun te betuigen. Dit weekend waren het koningin Elizabeth en kleinzoon William. Ze luisterden naar verhalen, gaven handjes, en deden een financiële bijdrage. Maar fysieke troost geven, dat hoort er om veiligheidsoverwegingen echt niet bij. Het kon prins William dit weekend allemaal niet schelen.

Lees ook: Prins William lijkt meer op zijn moeder dan hij denkt

De snikkende Fatima Jafari (78) kon ook wel wat troost gebruiken. Haar man Ali (82) is nog altijd kwijt sinds de brand in de woontoren in Londen. Hij zou vast zijn komen te zitten in een lift. De prins heeft Fatima verzekerd alles op alles te zetten om haar man te vinden. 

Bekijk het emotionele plaatje hier.

Onderste beeld: REX/Shutterstock

Ons koningspaar is vandaag op streekbezoek in Zeeland, en geniet daar zichtbaar van het zonnetje.

Máxima droeg een fonkelnieuwe rok van Claes Iversen die haar outfit naast rood-wit-blauw ook een beetje roze en geel meegaf. wat Máxima betreft mag het zo te zien een kleurig najaar worden!

De Oranjes maakten het meeste van het stralende nazomerweer (mag het nog nazomer heten eigenlijk?) tijdens hun drukke dag in Schouwen-Duiveland. Ze bezochten achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Later vanmiddag moeten ze met gierende banden weer terug naar Den Haag - vanavond wacht ze een ontmoeting met voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-Moon en zijn echtgenote Ban Soon-taek.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Hij is nog klein, maar hij is er echt: Meghans babybump. Harry en Meghan begonnen gisteren (maandag) aan hun Australische tour, en gunden ons gelijk een kijkje op hun babygeluk.

Daar is-ie hoor: de bump!

De twee waren in Sydney, waar ze onder andere het beroemde Opera House aandeden. En naar een zoo gingen voor de verplichte maar oh zo leuke koala-ontmoeting die royals Down Under nou eenmaal altijd even aftikken.

Het was wel duidelijk dat niet alleen de omstanders baby Sussex on the brain hadden, maar ook papa en mama zelf: een beetje onwennig maar groot grijnzend namen ze de eerste babycadeautjes in ontvangst: een knuffelkangoeroe mét kleintje, en een minipaar Uggs.

Niet geheel onverwacht koos de duchess op haar eerste dag in Australië voor Australisch design. Haar jurk is van Karen Gee.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in