Hij zou eigenlijk deze woensdag samen met Elizabeth op stap. Maar prins Philip (96) is plots opgenomen in het ziekenhuis.

“De Duke of Edinburgh is dinsdagavond uit voorzorg opgenomen in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen”, laat een woordvoerder van de koninklijke familie weten. “Hij wordt behandeld aan een infectie die hij heeft opgelopen door een eerdere aandoening.”

Stapje terug
Een ziekenhuisopname is altijd schrikken, zeker op die leeftijd. Toch maakt de prins het volgens het paleis goed. “Hij is in goeden doen en is teleurgesteld dat hij de opening van het parlement en Royal Ascot moet missen.” Prins Charles is dinsdagochtend met zijn moeder mee geweest naar het parlement, waar ze moest speechen. Ook haar bezoek aan de Royal Ascot gaat gewoon door.

De prins worstelt al langer met zijn gezondheid. Dat zou een van de voornaamste redenen zijn dat hij met ingang van het najaar een stapje terug doet en geen officiële evenementen meer bijwoont uit naam van de familie. Zaterdag was hij nog bij Trooping The Colour, de officiële landsverjaardag van de koningin. Maandag maakte hij ook nog gewoon zijn opwachting bij de Royal Ascot. Wellicht was dat tijdens de hittegolf die ook in Engeland volop woedt een beetje te veel van het goede.

Article continues after the ad