Volgens insiders maakt hij het goed

Hij zou eigenlijk deze woensdag samen met Elizabeth op stap. Maar prins Philip (96) is plots opgenomen in het ziekenhuis.

“De Duke of Edinburgh is dinsdagavond uit voorzorg opgenomen in het King Edward VII-ziekenhuis in Londen”, laat een woordvoerder van de koninklijke familie weten. “Hij wordt behandeld aan een infectie die hij heeft opgelopen door een eerdere aandoening.”

Stapje terug
Een ziekenhuisopname is altijd schrikken, zeker op die leeftijd. Toch maakt de prins het volgens het paleis goed. “Hij is in goeden doen en is teleurgesteld dat hij de opening van het parlement en Royal Ascot moet missen.” Prins Charles is dinsdagochtend met zijn moeder mee geweest naar het parlement, waar ze moest speechen. Ook haar bezoek aan de Royal Ascot gaat gewoon door.

De prins worstelt al langer met zijn gezondheid. Dat zou een van de voornaamste redenen zijn dat hij met ingang van het najaar een stapje terug doet en geen officiële evenementen meer bijwoont uit naam van de familie. Zaterdag was hij nog bij Trooping The Colour, de officiële landsverjaardag van de koningin. Maandag maakte hij ook nog gewoon zijn opwachting bij de Royal Ascot. Wellicht was dat tijdens de hittegolf die ook in Engeland volop woedt een beetje te veel van het goede.

Oké, echt een koopje is het niet. Maar de Saloni-jurk die de koningin gisteravond droeg bij de opening van het One Young World-congres is wel echt om op te eten.

De koningin meldde zich woensdagavond in het Vredespaleis in Den Haag om het congres officieel te openen, en koos daarvoor de perfecte frisse outfit. Een fonkelnieuwe jurk die ze wellicht op Net-A-Porter in haar winkelwagentje gooide.

Het is een design van Saloni, een Brits label met Indiase roots dat grossiert in de meest geweldige jurken, zoals het zijden/satijnen exemplaar dat de koningin nu in haar kledingkast heeft hangen. Even sparen is het misschien wel (Máxima's exacte jurk kost off the rack 625 pond), maar de koningin zal vast aantonen dat je er járen mee verder kunt.

Beeld: One Young World/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Regenen deed het al heel lang niet meer in Dubbo, Australië. Dus was de verrassing groot dat er, uitgerekend toen Harry en Meghan op bezoek waren, een wolkbreuk plaatsvond. De royals pasten zich gezellig aan aan de barre omstandigheden.

Dat de liefde er tussen de duke en duchess nog altijd van af spat was wel duidelijk, maar samen schuilend onder een parapluutje vormden ze toch wel een heel verliefd paartje. Wat een gezellige foto's.

Het lijkt wel een romantische film zo...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

The romance 💕

Een bericht gedeeld door HRH Meghan, Duchess of Sussex (@hrhduchessofsussex) op

Ook met de liefde voor hun aankomende baby zit het zichtbaar goed. Zie die twee even in katzwijm vallen om een lekker paar babybeentjes.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in