‘Dit is discriminatie’

Prins Henrik (83), de echtgenoot van de Deense koningin Margarethe (77), weigert naast zijn vrouw te worden begraven als de tijd rijp is. De prins kan het niet verkroppen dat hij nooit koning is geworden.

De prins-gemaal is al jaren duidelijk over zijn onvrede, maar een woordvoerder van de koninklijke familie maakte dit weekend bekend hoever die onvrede precies strekt. “Het is geen geheim dat de prins al jaren ongelukkig is met zijn rol en titel binnen het Deense koningshuis”, liet de woordvoerder weten aan een Deense krant.

In het leven niet naast haar, dan ook niet in de dood
“Zijn besluit om niet naast de koningin begraven te worden, is voor de prins het natuurlijke gevolg van het feit dat hij niet gelijkwaardig aan zijn echtgenote wordt behandeld – omdat hij niet de titel en rol heeft die hij graag wil. In het leven niet naast haar, dan ook niet in de dood.” Dat hij al 45 jaar naast zijn koningin staat en de twee al meer dan 50 jaar getrouwd zijn, doet de verbitterde prins blijkbaar niet van gedachten wisselen. Hij wil de koningstitel (zoals Máxima ook koningin is geworden naast Willem-Alexander), en niets minder.

Discriminatie
“Het maakt me boos dat ik onderworpen word aan discriminatie”, zei hij in het verleden over zijn – overigens heel traditionele – titel prins-gemaal. “Denemarken staat enorm voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar ziet mannen blijkbaar wel als minderwaardig aan hun echtgenotes.”

Het Deense volk is woest over het besluit van de prins. De koningin schijnt er al lang niet meer van wakker te liggen: Henrik ligt al sinds 2002 openlijk dwars over zijn titel. Daar zou zij zich jaren geleden al bij hebben neergelegd.

Om het publiek te bedanken voor alle mooie wensen heeft Kensington Palace vandaag drie prachtige officiële foto's van Harry en Meghan vrijgegeven.

Op de foto's (geschoten door wedding fotograaf Alexi Lubomirski) zien we de newlyweds dolgelukkig met z'n tweeën, samen met hun lieve bruidsmeisjes en -jonkertjes, en met de hele familie Windsor én Meghans moeder Doria.

Een prachtige kroon op een geweldige dag.

Beeld: Kensington Palace

Oké, de eerste week na hun bruiloft zijn Meghan en Harry nog gewoon aan het werk in Engeland. Maar daarna gaan ze volgens insiders zo snel mogelijk naar Namibië. Waar dit wel eens hun honeymoonlocatie kan zijn.

Het Hoanib Valley Camp van Natural Selection Travel wordt door verschillende bronnen aangewezen als dé locatie waar Harry en Meghan gaan genieten van hun huwelijksreis. En de artist impressions van het stulpje maken direct duidelijk waarom. Wow!

 

The gorgeous Hoanib Valley Camp, Namibia’s new kid on the block c/o our friends at @naturalselectiontravel. We can’t wait to check it out! Repost - "So sit back, relax, and take in Namibia's Hoanib Valley Camp. Hoanib Valley Camp is a joint venture between Natural Selection, the local communities, and Dr Julian Fennessy, Africa's foremost giraffe expert who works with the Giraffe Conservation Foundation. We've sourced locally wherever possible, working with local crafters including Rundu carpenters, Himba carvers and basket weavers via the Omba project in Windhoek. It's crucial to our DNA that each camp in our portfolio makes a difference in the area it operates. Enjoy! #safarisofcharacter #naturalselectiontravel #naturalselectionsafaris #travelNamibia #namibia #hoanibvalleycamp #hoanib #luxurycamp #desertcamp @giraffe_conservation" #luxurylife #luxurycamp #luxurylodge #thisisafrica #desertlife #safarichic #designlife #designlovers #a2asafaris #journeysofalifetime

Een bericht gedeeld door A2A – Safaris | Journeys (@a2asafaris) op