De conferentie AIDS2018 trekt veel bekende weldoeners naar onze hoofdstad. Zo ook prins Harry die met zijn goede doel Sentebale al jaren vecht tegen aids. En gisteren (maandag) the talk of the town was.

Het maakt wat los in de mensen, de wetenschap dat niemand minder dan prins Harry (helaas wel zonder Meghan, die we waarschijnlijk pas in 2020 in Nederland treffen als hier de Invictus Games worden gehouden) voet op Nederlandse bodem heeft gezet.

More content below the advertising
 

On Monday, the Duke of Sussex officially kicked off his two-day visit to Amsterdam, where he attended the 22nd International AIDS Conference. While there, Harry met with young advocates from his Sentebale charity's Let Youth Lead program and participated in a Facebook discussion about the challenges and experiences of young people dealing with HIV. #katemiddleton #duchessofcambridge #duchesskate #duchesskateofcambridge #katemiddletonstyle #duchessofcambridgeforever #royalfamily #britishroyals #britishroyalty #britishroyal #cambridgeroyalfamily #cambridges #princewilliam #princegeorge #princesscharlotte #queenelizabeth #britishroyalfamily #dukeofcambridge #princecharles #royalty #princeharry #princeharryofwales#thedukeandduchessofsussex #dukeandduchessofsussex #dukeofsussex #duchessofsussex

Een bericht gedeeld door British Royal Family (@kensingtonfamily) op

De prins zette jaren geleden zijn moeders geweldige werk tegen het aids-virus voort door zijn eigen goede doel Sentebale (letterlijk: vergeet me niet) te beginnen. En als leider van die organisatie is hij maandag en dinsdag in Amsterdam om deel te nemen aan allerlei gesprekken en seminars.

Maandagavond was hij op uitnodiging van de Britse ambassadeur in Nederland bij een receptie in Pakhuis de Zwijger waar hij onder andere Amsterdams nieuwe burgemeester Femke Halsema ontmoette. Ook dinsdag heeft de prins nog een druk programma in Amsterdam.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in