We zullen Prins Harry niet snel zelf zijn boodschappen zien doen. Toch werd hij donderdagmiddag gespot op de Londense Borough Market. Hier was hij om zijn steun te betuigen aan de marktkooplui die op 3 juni getuige waren van de terreuraanslag. 

Lees ook: Prins Harry over het overlijden van zijn moeder

Borough Market is een deels overdekte markt in de borough Southwark, waar zowel groothandelaren als particulieren hun verse boodschappen kunnen doen. Al sinds 1851 is dit één van de meest bekende markten van het Verenigd Koninkrijk. Deze week ging de markt na bijna twee weken weer open, nadat die gesloten was na de terreuraanslag. 

Prins Harry bezocht de markt om aandacht te vestigen op de heropening. Daar sprak hij onder meer met Ganga Garbuja, de eerste beveiliger ter plaatse. Garbuja wist tijdens de terreuraanslag meerdere slachtoffers in veiligheid te brengen. Ook sprak de 32-jarige prins met Matt Jones. Matt bracht samen met zijn personeel meerdere mensen in veiligheid in zijn bakkerij. 

Het broertje van Prins William had aandacht voor alle verhalen en bedankte de lokale marktlieden voor hun moed. Natuurlijk kun je niet een markt bezoeken zonder her en der wat te proeven. Dit deed Prins Harry dan ook met volle teugen. Sterker nog, hij kocht een doos donuts bij bakker Jones en nam die mee naar huis.