Prins Constantijn der Nederlanden wordt vandaag 49. De jongere broer van Koning Willem-Alexander heet voluit Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Hij viert het vandaag vast met zijn vrouw Laurentien en de kinderen. En zoals op elke royal verjaardag, kijken wij even terug naar de leukste foto's van de jarige.

Op 11 oktober 1969 zag hij in Utrecht het levenslicht als derde zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus.

More content below the advertising

De gezinsvakanties in Italië stonden altijd garant voor een leuk kijkje achter de schermen bij de Oranjes

Op de zeilboot met Willem-Alexander en Claus. op deze foto zie je goed dat Constantijn steeds meer op zijn vader gaat lijken.

Boys will be boys. Hier krijgt hij een behoorlijke optater te verwerken tijdens Koninginnedag in Veere. Claus kan er wel om lachen.

Maar de broers zijn close, Constantijn was getuige op huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

In 2000 verlooft hij zich met Laurentien Brinkhorst.

Een bruiloft in de stralende zon volgt.

Met Prinses Laurentien heeft hij twee dochters en een zoon; Eloise, Claus Casimir en Leonore.

En dit jaar verraste hij ons bij de balkonscène op Prinsjesdag met een hippe baard.

Nog heel veel jaren in goede gezondheid!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Onze koningin heeft een koninklijke walk-in-closet waar we allemaal jaloers op zijn. Ze schijnt zo'n 800 outfits te hebben en daar komen elk jaar om en nabij 50 stuks bij. Veel outfits zien we vaker voorbijkomen. 

Je denkt dan dat het iets nieuws is, maar de koningin geeft dan net een andere twist aan de betreffende look.

More content below the advertising

Net iets korter

Zoals bijvoorbeeld de prachtige japon die Máxima afgelopen week droeg bij een bezoek aan Jordanië. Het gaat om een ingekorte versie van een japon van Giambattista Valli. 

Twee keer het blauwtje

Uiteraard was dat niet de enige keer, want ook de blauwe inauguratiejurk van Jan Taminiau uit 2013 wist ze op een slimme manier nog een keer te dragen. Een paar jaar later kwamen we deze japon namelijk weer bij een staatsbezoek aan Denemarken tegen, maar dan gedragen zonder de statige cape.

2013

2015

Iets aangepaste versie

De koningin heeft ons ook verrast tijdens het Bevrijdingsconcert in 2014. Daarin verscheen ze namelijk in een felgroene japon van haar schoonmoeder Beatrix. Alleen heeft ze deze wel wat laten aanpassen: zo zijn de accenten (zoals bij de hals en de mouwen) anders.

Bron: Modekoninginmaxima/Blauw Bloed Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De drie A's maken zich klaar voor hun wintersportvakantie in Lech. Wij blikken terug op hun eerste keer samen in Oostenrijk, in 2008.

Prinses Ariane (11) zoeft nu zo weg op de ski's, maar in 2008 was zij nog maar tien maanden oud - en daarmee de jongste Oranje op de kinderpiste van Lech. Een doorslaand succes was haar eerste sneeuwfotosessie niet (het prinsesje was verkouden en huilerig), maar wat pakten de foto's heerlijk uit!

More content below the advertising

Papa moest af en toe flink troosten

En ook zusje Alexia vond het niet altijd even lollig...

Maar de kroonprinses toonde zich een doorgewinterd voorbeeld.

In 2008 vierden de Oranjes in precies dezelfde samenstelling de voorjaarsvakantie als in 2019: met prins Constantijn en zijn gezin, en prinses Beatrix.

Maandag lees je op Nouveau.nl alles over de jaarlijkse fotosessie in Lech.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in