Prins Constantijn der Nederlanden wordt vandaag 49. De jongere broer van Koning Willem-Alexander heet voluit Constantijn Christof Frederik Aschwin, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Hij viert het vandaag vast met zijn vrouw Laurentien en de kinderen. En zoals op elke royal verjaardag, kijken wij even terug naar de leukste foto's van de jarige.

Op 11 oktober 1969 zag hij in Utrecht het levenslicht als derde zoon van Prinses Beatrix en Prins Claus.

De gezinsvakanties in Italië stonden altijd garant voor een leuk kijkje achter de schermen bij de Oranjes

Op de zeilboot met Willem-Alexander en Claus. op deze foto zie je goed dat Constantijn steeds meer op zijn vader gaat lijken.

Boys will be boys. Hier krijgt hij een behoorlijke optater te verwerken tijdens Koninginnedag in Veere. Claus kan er wel om lachen.

Maar de broers zijn close, Constantijn was getuige op huwelijk van Willem-Alexander en Máxima.

In 2000 verlooft hij zich met Laurentien Brinkhorst.

Een bruiloft in de stralende zon volgt.

Met Prinses Laurentien heeft hij twee dochters en een zoon; Eloise, Claus Casimir en Leonore.

En dit jaar verraste hij ons bij de balkonscène op Prinsjesdag met een hippe baard.

Nog heel veel jaren in goede gezondheid!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Ze zijn er vroeg bij dit jaar, maar Prins Charles, Prins William en Prins Harry deelden gisteren alledrie hun kerstkaarten op social media. En daar zitten heel wat leuke plaatjes tussen!

De foto is afgelopen zomer gemaakt door Hugo Burnand. Hij was tijdens het huwelijk van prins William en Kate de officiële bruiloftsfotograaf dus hij weet wel hoe je een koninklijk paar goed op de foto zet.

"Ik wens u allen een heel gelukkige kerst en nieuwjaar", staat er op het kaartje dat in de kerstboom hangt. Op de foto naast de tekst zit de prins van Wales samen met Camilla op een bankje in de tuin van Clarence House.

William deelde een leuke foto van heel de familie als kerstwens.

En Prins Harry koos voor een nieuw vrijgegeven foto die genomen werd op zijn trouwdag met Meghan.

Beeld: Pinterest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Onze koningin sjeeste de afgelopen weken weer van hot naar her met de koninklijke koffers. Inmiddels kennen we de kast van Máxima dus van binnenuit. Wat haar erg goed staat: pied-de-poule.

 

 

En daar zagen we de koningin ook vaak in verschijnen. Daarom hieronder een mooi lijstje. 

1. Van top tot teen

Toen de president van Singapore samen met haar man een bezoek bracht aan Nederland koos de koningin voor pied-de-poule. En wel van top tot teen. De stijlvolle outfit is van Natan.

2. Twinning

De koningin en de Belgische koningin Mathilde leken wel modezusjes in 2007. De twee droegen bij een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag allebei een outfit in dezelfde print. Mathilde droeg een jas van Edouard. Maxima koos voor Oscar de la Renta. 

3. Recyclen

Máxima gaat ook weleens op de recycle-tour. Toen ze een bezoek bracht aan Zwitserland zagen we een broekpak voorbij komen die we al eerder hadden gespot. En wel twaalf dagen voor haar bezoek aan het land. De koningin droeg het pak (Natan) eerder bij de opening van Musis in Arnhem.

4. Blauwtje

Tijdens het Koningsdagconcert (2015) in Dordrecht droeg koningin Máxima een kobaltblauwe japon met pied-de-poule print. Ontwerper van de jurk is de Amerikaan Michael Kors. 

5. Bekende print

Toen de koningin een toespraak hield voor een groep Haagse studenten koos ze wederom voor de print die haar geweldig staat. Máxima droeg tijdens het seminar een robe manteau van Natan. Een bekende outfit die Máxima al vaker aan heeft gehad. 

Bron: Vorsten/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in