Een nachtje in royalstijl slapen in het noorden van Schotland? Het kan vanaf april, als prins Charles het buitenverblijf van de queen mum - Castle of Mey - opent voor slaappubliek.

Het kasteel is al tijden te huren door leden van een trust die het draaiende houdt, maar was tot nog toe nooit te boeken door het grote publiek. Eerder dit jaar gingen Harry en Meghan er nog uit logeren, en ook prins Charles en Camilla verblijven regelmatig in Castle of Mey.

Article continues after the ad

Het kasteel aan de kust, dat de moeder van koningin Elizabeth aanschafte nadat haar man overleed (een prominente gebeurtenis in de serie The Crown), is al wel jarenlang te bezoeken door betalend publiek. Daarvoor moeten ze wel naar het meest noordelijke puntje van Schotland afreizen. Dit jaar deden ongeveer 30.000 mensen dat.

Vanaf april kun je dus ook slapen op de plek waar de queen, de prinsen en onder andere Meghan en Kate ook overnachtten. De kamers gaan naar verluidt ongeveer 160 pond per nacht kosten. Royally te doen dus.

Beeld: Castleofmey.org.uk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in