Een nachtje in royalstijl slapen in het noorden van Schotland? Het kan vanaf april, als prins Charles het buitenverblijf van de queen mum - Castle of Mey - opent voor slaappubliek.

Het kasteel is al tijden te huren door leden van een trust die het draaiende houdt, maar was tot nog toe nooit te boeken door het grote publiek. Eerder dit jaar gingen Harry en Meghan er nog uit logeren, en ook prins Charles en Camilla verblijven regelmatig in Castle of Mey.

More content below the advertising

Het kasteel aan de kust, dat de moeder van koningin Elizabeth aanschafte nadat haar man overleed (een prominente gebeurtenis in de serie The Crown), is al wel jarenlang te bezoeken door betalend publiek. Daarvoor moeten ze wel naar het meest noordelijke puntje van Schotland afreizen. Dit jaar deden ongeveer 30.000 mensen dat.

Vanaf april kun je dus ook slapen op de plek waar de queen, de prinsen en onder andere Meghan en Kate ook overnachtten. De kamers gaan naar verluidt ongeveer 160 pond per nacht kosten. Royally te doen dus.

Beeld: Castleofmey.org.uk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Caroline van Monaco was al jaren goed bevriend met Karl Lagerfeld, die dinsdag op 85-jarige leeftijd overleed. Zo schitterden ze onder andere elk jaar samen op het Rozenbal.

Een modeprinses en een talentvolle designer: natuurlijk klikte het tussen Caroline en Karl. Of het nou op een groot bal, front row of privé was: de twee waren jarenlang onafscheidelijk. Het mooiste van Caroline en Karl nog een keer in beeld.

More content below the advertising

(Klik op het pijltje voor meer beelden) -->

Hoofdfoto: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koningin Máxima was vanochtend in het Zeeuwse Vlissingen. En werd daar omringd door honderden kinderen.

In de Lasloods in Vlissingen werd het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs ondertekend, waar Máxima erevoorzitter van is. En daar waren natuurlijk ook héél veel blije kinderen bij. En de band Bløf, want het is tóch Zeeland. Máxima zong uiteraard meteen lekker mee.

More content below the advertising

In het convenant staan afspraken over het vormgeven van muziekonderwijs in Zeeland de komende jaren. Momenteel krijgen kinderen op veertig procent van alle basisscholen in Zeeland structureel muziekles, in 2021 moet dat tachtig procent zijn.

Máxima droeg een top uit de collectie van Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in