Prins Albert van Monaco blaast vandaag (woensdag) zestig kaarsjes uit in Monte Carlo. Nouveau blikt terug op zijn leven met de leukste foto's uit die zestig jaar.

Met mama prinses Grace, met zijn mooie modellenliefjes, met Charlene en nu ook met tweeling Jacques (zijn troonopvolger) en Gabriella... het leukste van prins Albert nog eens op een rij.

De band met zijn moeder bleef altijd goed.

Maar als bakvis kreeg Albert (hier met gefluisterde liefde Brooke Shields) ook oog voor andere vrouwen.

Amourettes met Claudia Schiffer en Naomi Campbell volgden...


Maar uiteindelijk viel de sportieve Albert voor een topsporter: zwemster Charlene Wittstock.

De twee trouwden in 2011...

En in 2014 kwam de tweeling ter wereld.

Met dan toch eindelijk die gedroomde troonopvolger: zoontje Jacques (nu 3). Eens kijken of hij over pak 'm beet 15 jaar in de playboyvoetsporen van zijn vader treedt...

Beeld: Getty Images

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in