Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Powervrouw Máxima naar New York

Ze zit as we speak in het vliegtuig en komt later vandaag aan in New York. Koningin Máxima gaat weer naar de jaarvergadering van de VN. En wij houden je natuurlijk op de hoogte van wat ze daar beleeft. Máxima is al sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve fi...

Powervrouw Máxima naar New York

Ze zit as we speak in het vliegtuig en komt later vandaag aan in New York. Koningin Máxima gaat weer naar de jaarvergadering van de VN. En wij houden je natuurlijk op de hoogte van wat ze daar beleeft.

Máxima is al sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Vandaag (maandag) staat in New York in het teken van voorbereidingen met haar team, vanaf morgen neemt Máxima druk deel aan allerlei bijeenkomsten en gesprekken.

Spannende tijd

Tijdens het Wereld Economisch Forum in Davos in januari nodigde de koningin tien internationale bedrijven uit om hun kennis en ervaring op het gebied van inclusieve financiering met elkaar te gaan delen en te gaan samenwerken. De eerste bijeenkomst van deze club vindt deze dagen in New York plaats. Een spannende tijd voor de koningin dus.

Máxima vorig jaar tijdens de jaarvergadering

'Jammer als mama niet thuis is'

En thuis is het altijd tóch een beetje roerig als mama Máxima aan het werk moet in het buitenland. "Ze vinden het net als andere kinderen ook erg jammer als hun moeder niet thuis is", deelde de koningin eerder dit jaar met Libelle in een exclusief interview. Het hoort er nou eenmaal bij. "Werken hoort bij wie ik ben. Ik zou niet anders kunnen. Ik vind onafhankelijkheid van vrouwen heel erg belangrijk.”

Dat giet ze haar meiden met de paplepel in. Thuis vertelt ze veel over haar werk voor de VN, vertelde ze destijds. “Ze zijn mijn financial inclusion-verhalen soms ook wel beu. Maar ze vinden het ook heel interessant. Ach, je weet hoe kinderen zijn. Het ene moment zijn ze heel begaan en het andere gaan ze op in hun eigen wereld.”

Wij houden je de komende dagen op Nouveau.nl op de hoogte van Máxima's New Yorkse avonturen.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in