Of je nou even een paar dagen niks hoeft, of gewoon weer aan het werk gaat: Netflix biedt ook deze laatste dagen van het jaar volop royalty-vertier.

The Crown - we weten het: een inkoppertje. Maar als je de eerste twee seizoenen van The Crown nog niet hebt gezien, is dat een absolute must. Heb je ze al wel gezien? Begin dan lekker opnieuw. Hartstikke holiday-proof!

Article continues after the ad

The Story of Diana - in twee delen van pak 'm beet anderhalf uur blikken Diana's broer en anderen die haar goed kenden terug op haar bijzondere leven.

Suits - terug naar de dagen dat Meghan nog een actrice was. Ook lekker als je door wilt kijken, want er zijn al zes seizoenen beschikbaar (en de serie loopt, zonder Meghan uiteraard, nog steeds).

The Royal House of Windsor - na The Crown behoefte om de diepte in te gaan wat betreft de geschiedenis van de Windsors – zelfs voor ze de Windsors heetten? In zes delen krijg je een zeer vermakelijk geschiedenislesje.Diana: In Her Own Words - een openhartig kijkje in het leven van Diana aan de hand van archiefbeelden en privéopnames.

Elizabeth - de met een Oscar bekroonde film over koningin Elizabeth I, met de fantastische Cate Blanchett in de hoofdrol.

The Windsors - geen chique royalserie, maar wel een heerlijk kitscherige royalty-soap voor als je in zo'n stemming bent. Gebaseerd op 'de echte levens' van de Windsors.

Beeld: Netflix