Ons koningspaar is warm ontvangen in Portugal, waar Máxima en Willem-Alexander gisteren een tour door Lissabon kregen en aanschoven bij een staatsbanket. 

Bij een staatsbezoek mag een staatsbanket natuurlijk niet ontbreken, en waarom we hiermee beginnen is wel duidelijk: wat ziet onze koningin er toch altijd prachtig uit tijdens dit soort chique aangelegenheden. Ze straalde in een al eerder gedragen Jan Taminiau - die alweer opviel in Portugal, want ze droeg bij aankomst in het land op maandagavond ook al een opvallende ketting van de designer - en haar prachtige outfit viel ook de Portugese president op.


Het was een drukke dag voor Willem-Alexander en Máxima (overdag gehuld in Natan), die heel Lissabon door gingen met de Portugese delegatie. Ze gingen met de tram (zie hieronder), bezochten het Jerónimos-klooster en gingen op bezoek bij de voorzitter van het parlement. Oh, en ze kwamen regelmatig oog in oog met de vele voetbalsupporters die dinsdag óók in zonnig Lissabon waren. Portugal speelde tegen Zwitserland in een kwalificatieronde van het WK. Gelukkig kwam Portugal als winnaar uit de bus, en bleef het dus nog lang gezellig op het staatsbanket.
Prinses Beatrix ging begin dit jaar de hele wereld over dankzij haar tas met haar kleindochters erop. Maar er zijn meer royals met gepersonaliseerde accessoires die ze dierbaar zijn.

Een bijzondere armband, nóg een fototas, een peperdure designtas met naam en een speciaal telefoonhoesje. Kijk je mee naar de favoriete en diep persoonlijke accessoires van de royals?

Prinses Beatrix met haar AAA-tas:

Fergie had er anno 2003 al eentje met haar dochters erop:

Olympia van Griekenland ziet liever zichzelf terug:

En ook Kate draagt een armband met haar eigen royal voorletter - C dus - erop (een cadeautje van Camilla):

Koningin Silvia van Zweden werd (naast Máxima!) gespot met een telefoonhoesje met straks-kroonprinsesje Estelle erop

Milan Fashion Week is van start gegaan, en dat belooft weer volop Italiaanse en andere mode de komende dagen. Om alvast in de stemming te komen gingen wij op zoek naar het beste van koningin Máxima in het Italiaans.

Valentino is een van haar lievelingsdesigners, maar ook Dolce & Gabbana staat hoog op haar verlanglijstje. En als ze in Italië op vakantie zijn, zou Máxima altijd graag winkelen bij Gucci. Italiaanse toppers genoeg dus, in haar kledingkast. Kijk je mee?

Onlangs in een nieuwe rode jurk van Dolce & Gabbana

In Bottega Veneta tijdens een bezoek aan Italië in 2014

En in Valentino voor het Italiaanse bezoek van 2017

In 2013 in Denemarken, in Dolce & Gabbana

In Valentino bij de abdicatie

En natuurlijk mag deze niet ontbreken: op haar trouwdag in Valentino