Royally gezellig was het dinsdagavond op het tachtigste verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja in Oslo.

Eén koninklijke verjaardag is natuurlijk reden voor een feestje. Maar twee? De Noren pakten dinsdag en woensdag flink uit voor de 80e verjaardagen van zowel hun koning (op 21 februari) als hun koningin (op 4 juli). En dat liet ons koningshuis zich blijkbaar geen twee keer zeggen.

Willem-Alexander, Máxima, Beatrix, Constantijn en Mabel vlogen allemaal naar de Noorse hoofdstad voor de festiviteiten. Met name Mabel en prinses Beatrix hebben een bijzondere band met koning Harald: hij was de peetvader van prins Friso.

Naast de Oranjes waren er nog veel meer royals te spotten op het galadiner in het paleis (zie de foto's hieronder). De koningsparen van België en Zweden gaven acte de présence, en Albert van Monaco was ook van de partij. Ook woensdag wordt er nog gretig doorgefeest: er is dan nog een tweede diner waar ook Juan Carlos en Sofia van Spanje verwacht worden.

De jarigen werden door hun familie uitgebreid in het zonnetje gezet.

Maar genoten vooral ook van elkaar.

Carl Philip bewonderde zijn zwangere Sofia.

Maar er werd ook lekker gemixt & gematcht, zoals hier met Mary van Denemarken met prins Albert van Monaco.

Ook Mabel vierde het feestje voor de peetvader van prins Friso mee.

Zij genoot (in Viktor & Rolf) samen met koningin Máxima en prinses Beatrix met volle teugen van de bijzondere koninklijke avond.

Wat een plaatje: Máxima droeg de Jan Taminiau van Prinsjesdag 2015 met de tiara van de inhuldiging.

 

Ons koningspaar gaat komende week op bezoek bij de Britse royals. En hoewel die elkaar natuurlijk nog wel eens tegenkomen, is zo'n officieel bezoek al best even geleden.

Voor royalliefhebbers wordt volgende week een feest: Willem-Alexander en Máxima gaan op tweedaags staatsbezoek naar Londen, logeren op Buckingham Palace en treffen naast koningin Elizabeth óók Charles en Camilla én premier Theresa May. Op Nouveau.nl doen we er uiteraard uitgebreid verslag van.

De Oranjes waren in 2013 voor het laatst op Buckingham Palace, toen om als nieuwe koning en koningin kennis te maken met queen Elizabeth. Eerder dat jaar werden ze nog samen gezien met Charles en Camilla, die naar onze troonwisseling kwamen.

In 2014 trof Máxima Camilla nog een keer, tijdens de Franse herdenking van de 70e verjaardag van D-Day. Een jaar later vloog Máxima naar Londen om samen met Kate Middleton deel te nemen aan de Britse Dodenherdenking.

Of de Oranjes Will en Kate ook deze ronde treffen is nog niet bekend: er is dinsdagavond wel een staatsbanket op het paleis, dus wie weet...

Meghan en Harry zijn dan uiteraard nog in Australië. Op die ontmoeting zullen we dus gewoon moeten blijven wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in