Royally gezellig was het dinsdagavond op het tachtigste verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja in Oslo.

Eén koninklijke verjaardag is natuurlijk reden voor een feestje. Maar twee? De Noren pakten dinsdag en woensdag flink uit voor de 80e verjaardagen van zowel hun koning (op 21 februari) als hun koningin (op 4 juli). En dat liet ons koningshuis zich blijkbaar geen twee keer zeggen.

Willem-Alexander, Máxima, Beatrix, Constantijn en Mabel vlogen allemaal naar de Noorse hoofdstad voor de festiviteiten. Met name Mabel en prinses Beatrix hebben een bijzondere band met koning Harald: hij was de peetvader van prins Friso.

Naast de Oranjes waren er nog veel meer royals te spotten op het galadiner in het paleis (zie de foto's hieronder). De koningsparen van België en Zweden gaven acte de présence, en Albert van Monaco was ook van de partij. Ook woensdag wordt er nog gretig doorgefeest: er is dan nog een tweede diner waar ook Juan Carlos en Sofia van Spanje verwacht worden.

De jarigen werden door hun familie uitgebreid in het zonnetje gezet.
Maar genoten vooral ook van elkaar.
Carl Philip bewonderde zijn zwangere Sofia.
Maar er werd ook lekker gemixt & gematcht, zoals hier met Mary van Denemarken met prins Albert van Monaco.
Ook Mabel vierde het feestje voor de peetvader van prins Friso mee.
Zij genoot (in Viktor & Rolf) samen met koningin Máxima en prinses Beatrix met volle teugen van de bijzondere koninklijke avond.

Wat een plaatje: Máxima droeg de Jan Taminiau van Prinsjesdag 2015 met de tiara van de inhuldiging.

 

Prinses Laurentien ging dit weekend wel erg ver uit haar comfort zone: ze ging het circuit van Zandvoort op voor de Ladies GT.

De prinses nam het op tegen andere bekende vrouwen zoals Barbara Barend, Olcay Gulsen, Ellen ten Damme en Monic Hendrickx. De eerste dag viel ze uit nadat ze van de weg werd gereden door Britt Dekker, maar de tweede dag haalde ze revanche en werd ze derde. Het staat haar in elk geval hartstikke goed, zo’n racewagen.

Ook zo benieuwd naar prinses Laurentien en haar leven? Kom dan op donderdagmiddag 14 juni naar de Nouveau Matinee, in het Amsterdamse Concertgebouw. Daar deelt ze haar de levens- en leiderschapslessen uit haar boek Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.

Kaarten bestel je hier.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Het grote gemis werd niet specifiek onder woorden gebracht tijdens de dienst, maar mooi wel dat de grote dag van Harry en Meghan doorwrongen was van prinses Diana.

Wat zullen Harry en zijn bruid Meghan op hun grote dag zaterdag vaak aan haar gedacht hebben: prinses Diana. De grote afwezige op hun bruiloft (naast haar vader, die herstellende was van een hartoperatie), die er op heel veel manieren toch een beetje bij was. 

De ring(en)
Niet alleen liet Harry een verlovingsring maken met diamanten van zijn moeder erin verwerkt, hij gaf Meghan na hun jawoord ook een prachtige aquamarijnen ring cadeau die zijn moeder niet lang voor haar overlijden voor zichzelf kocht.

De bloemen
Het bruidsboeket was één grote verwijzing naar Diana, want haar lievelingsbloemen (witte rozen) zaten er volop in, net als vergeet-me-nietjes.

De familie
Diana's kant van de familie was niet alleen aanwezig maar ook goed zichtbaar in St. George's Chapel. Zus Jane deed een voordracht, en ook zus Sarah en broer Charles waren van de partij, compleet met partners en kinderen.

De trouwfoto's
Op de eerste officiële trouwfoto's van het koppel werd ook naar Diana verwezen, zij het op subtiele wijze. De bank waar Harry op zit in de foto met de bruidsmeisjes en -jonkertjes is de bank waar Diana op poseerde na de doop van Harry, ook bij Windsor Castle.

Beeld: Getty Images/Kensington Palace

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in