Royally gezellig was het dinsdagavond op het tachtigste verjaardagsfeest van koning Harald en koningin Sonja in Oslo.

Eén koninklijke verjaardag is natuurlijk reden voor een feestje. Maar twee? De Noren pakten dinsdag en woensdag flink uit voor de 80e verjaardagen van zowel hun koning (op 21 februari) als hun koningin (op 4 juli). En dat liet ons koningshuis zich blijkbaar geen twee keer zeggen.

Willem-Alexander, Máxima, Beatrix, Constantijn en Mabel vlogen allemaal naar de Noorse hoofdstad voor de festiviteiten. Met name Mabel en prinses Beatrix hebben een bijzondere band met koning Harald: hij was de peetvader van prins Friso.

Naast de Oranjes waren er nog veel meer royals te spotten op het galadiner in het paleis (zie de foto's hieronder). De koningsparen van België en Zweden gaven acte de présence, en Albert van Monaco was ook van de partij. Ook woensdag wordt er nog gretig doorgefeest: er is dan nog een tweede diner waar ook Juan Carlos en Sofia van Spanje verwacht worden.

Article continues after the ad

De jarigen werden door hun familie uitgebreid in het zonnetje gezet.
Maar genoten vooral ook van elkaar.
Carl Philip bewonderde zijn zwangere Sofia.
Maar er werd ook lekker gemixt & gematcht, zoals hier met Mary van Denemarken met prins Albert van Monaco.
Ook Mabel vierde het feestje voor de peetvader van prins Friso mee.
Zij genoot (in Viktor & Rolf) samen met koningin Máxima en prinses Beatrix met volle teugen van de bijzondere koninklijke avond.

Wat een plaatje: Máxima droeg de Jan Taminiau van Prinsjesdag 2015 met de tiara van de inhuldiging.