Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Oranjes veilen Rubens

De Oranjes hebben de meest prachtige kunststukken in hun bezit. Maar veilen nu een aantal pronkstukken in Londen en New York. Veilinghuis Sotheby’s heeft kunstvoorwerpen van de Oranjes in de catalogus staan, meldt NRC Handelsblad. Het is niet bekend wélke Oranje de stukken verkoopt, maar volgens ...

Oranjes veilen Rubens

De Oranjes hebben de meest prachtige kunststukken in hun bezit. Maar veilen nu een aantal pronkstukken in Londen en New York.

Veilinghuis Sotheby’s heeft kunstvoorwerpen van de Oranjes in de catalogus staan, meldt NRC Handelsblad. Het is niet bekend wélke Oranje de stukken verkoopt, maar volgens Sotheby's worden ze geveild namens 'een prinses'. 

Het gaat om in totaal dertien tekeningen van oude meesters en twaalf objecten van Chinees porselein en zilver. Ze worden allemaal geveild in Londen en New York.

De tekeningen die in New York onder de hamer gaan, komen uit de beroemde collectie van koning Willem II. Daaronder valt ook een tekening van Rubens, die twee tot drie miljoen euro waard is volgens Sotheby's.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in