In het Koninklijk Paleis in Amsterdam is vanmiddag de Grote Prins Claus Prijs uitgereikt. Willem-Alexander, Máxima, Beatrix, Constantijn, Laurentien én Mabel waren aanwezig.

Zoveel Oranjes op één plek, dan is er zeker iets bijzonders aan de hand. En dat is de Prins Claus Prijs voor onze royals zeker. Dit jaar stonden de Braziliaanse filmmaker en activist Vincent Carelli, en de Chinese ontwerper en activist Ma Hun in de spotlights.

Aan prins Constantijn de eer om de prijzen uit te reiken, als erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Het fonds eerst elk jaar kunstenaars, denkers en organisaties die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappelijke ontwikkelingen van hun land.
 

 

 

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: