In Engeland keken ze even raar op van de uitspraak dat prins Harry blijkbaar een great kisser is. En uit wiens mond de opmerking kwam, was al even verrassend.

De opmerkelijke uitspraak komt uit het close clubje rond Harry, en wij verwachten dat de prins er wel om kan lachen. Het is in elk geval een compliment.

Al tien jaar bevriend
De uitspraak werd gedaan door rocker Ronnie Vannucci uit de band The Killers. De twee schijnen al tien jaar bevriend te zijn "en dan weet je dat soort dingen van elkaar." Je zou misschien niet meteen verwachten dat deze twee uitersten (zo op het eerste gezicht) dikke maatjes zijn, maar tijdens hun eerste ontmoeting klikte het meteen zo goed, dat ze elkaar nooit meer uit het oog verloren.

Alweer tien jaar vrienden: rocker Ronnie en prins Harry.

Lees ook: Meghan Markle spreekt: 'We zijn een stel en verliefd'

'Die jongen uit Londen'
Harry (33) en The Killers-drummer Ronnie (41) leerden elkaar kennen toen de prins een concert van The Killers bezocht, vertelt de Amerikaan in het muziekblad NME. Dat het een prins was, wist de muzikale multimiljonair niet: "Ik heb thuis eigenlijk niets meegekregen over het koningshuis, dus ik had geen idee dat hij de kleinzoon van de koningin is. Ik was voor hem gewoon 'die jongen die in een band zit' en hij was 'die jongen uit Londen'."

Lange nachten
Tussen beide jongens ontstond een sterke band en samen hebben ze naar verluidt "al heel wat lange nachten meegemaakt." En dan hoor je wel eens wat over iemands talenten, zoals dat gaat in lange vriendschappen. Harry's koninklijke achtergrond speelt in elk geval niet mee in de vriendschap: "Natuurlijk is het leuk dat hij een prins is, maar meer ook niet. Het ophemelen van royals heb ik sowieso nooit begrepen. Misschien maakt onze nuchtere kijk op onze vriendschap dit alles juist bijzonder."

The Killers met Ronnie Vannucci (tweede van links).

Royal wedding?
Ook bijzonder: dat Meghan Markle (die waarschijnlijk heel binnenkort Harry's verloofde wordt) meldt dat het contract van Suits, de tv-serie waarin zij speelt, afloopt in december. Meghan hint dat ze nog niet weet hoe het verdergaat met haar rol in de serie, "omdat ze tijd in Engeland door gaat brengen." Wordt het een royal verloving in de feestmaand? Gevolgd door hét society huwelijk van het jaar in 2018? Wij denken van yes.

Een drukte van jewelste op Paleis Noordeinde, waar twee avonden op rij hoogwaardigheidsbekleders werden ontvangen door een stralend koningspaar.

Ons koningspaar ontving vanavond (dinsdag) de voormalig secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon en zijn echtgenote op Paleis Noordeinde. Daarbij droeg Máxima opvallend genoeg (en lekker down to earth) dezelfde outfit van Claes Iversen die ze vandaag droeg in Zeeland.

Het was druk op Noordeinde deze week: maandagavond verwelkomden Willem-Alexander en Máxima ook al de Chinese premier Li Keqiang en zijn vrouw. Die ontmoeting stond in het teken van de goede betrekkingen tussen China en Nederland. De Oranjes gaan zelf ook geregeld naar China voor een bezoekje. Voor die gelegenheid koos de koningin voor een Natan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvangen vanavond Ban Ki-moon, de voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, op Paleis Noordeinde. Hij neemt zijn vrouw Yoo Soon-Taek mee.

Ban Ki-moon is in Nederland vanwege de lancering van de Global Commission on Adaptation. Deze internationale klimaatcommissie, opgericht op initiatief van Nederland, gaat met landen wereldwijd in gesprek zich te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering. 

Ban Ki-moon is voorzitter van de commissie.

Het koningspaar kent Ban Ki-moon goed. Willem-Alexander had met hem te maken als voorzitter van de VN-adviesraad water- en sanitatie en Máxima als pleitbezorger voor betere toegang tot financiële diensten.

In 2016 werd Ban Ki-moon ook al eens met zijn vrouw ontvangen op Noordeinde, toen voor een diner.

Bron en beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in