Nog geen zomerse trip geboekt? Laat je inspireren door het Britse koninklijk huis. Dit zijn hun vijf favoriete (en soms zelfs best betaalbare!) hotels over de hele wereld.

1. The Carlyle in New York
Will en Kate overnachtten er, net als Diana een paar decennia eerder. Dit museum dichtbij Central Park en verschillende musea is een topper voor een bezoek aan de hotspots van New York. Prijs: zo’n 400 euro per nacht.

 

Room with a view ?#TheCarlyle #NewYorkCity #SenseOfPlace #RWHotels

Een bericht gedeeld door The Carlyle, A Rosewood Hotel (@thecarlylehotel) op

2. The Goring in Londen
Oké, over het algemeen hebben de royals in de Britse hoofdstad natuurlijk altijd wel een slaapplekje op Buckingham Palace of bij Kensington Palace. Maar dit is wél het hotel waar Kate de nacht voor haar bruiloft sliep. Dat was in de Royal Suite (vanaf circa 9.000 euro per nacht te boeken), maar er zijn ook kamers voor een ‘luttele’ 600 euro per nacht beschikbaar.

3. Taj Mahal Palace in India
Hier verbleven William en Kate tijdens hun tour door India en Bhutan in 2016 een nachtje. Dat was in de Tata Suite (à 12.000 euro per nacht), maar het hotel heeft ook kamers (met uitzicht!) voor zo’n 200 euro.

 

Neon hearts in green and blue | Photo courtesy: @vivekmhatre962 #TajMahalPalace

Een bericht gedeeld door The Taj Mahal Palace, Mumbai (@tajmahalmumbai) op

Lees ook: Hier zomeren de royals

Article continues after the ad

4. Raffles Hotel in Singapore
De queen en prins Philip sliepen er in 2006 en dat beviel zó goed dat ze het Raffles aanbevolen bij Kate en Will, die er in 2012 introkken. Selling point: hier werd de wereldberoemde cocktail de Singapore Sling bedacht. De bar is dus prima in orde. Interesse? Kamers zijn er vanaf zo’n 500 euro per nacht.

5. The Half Moon op Jamaica
Misschien wel hét favoriete hotel van de Britse royal family. Elizabeth en Philip vierden er vakantie, net als prinses Margaret en Charles en Camilla. Zelfs Harry schijnt er al geweest te zijn met Meghan Markle. Wij snappen wel waarom: het hotel ligt aan een prachtige baai, heeft een privéstrand en biedt liefst vijftig (!) eigen zwembaden. Zin in? De prijzen zijn relatief goed te doen, vanaf zo’n 200 euro per nacht.