De hotelaanbevelingen van de Windsors

Nog geen zomerse trip geboekt? Laat je inspireren door het Britse koninklijk huis. Dit zijn hun vijf favoriete (en soms zelfs best betaalbare!) hotels over de hele wereld.

1. The Carlyle in New York
Will en Kate overnachtten er, net als Diana een paar decennia eerder. Dit museum dichtbij Central Park en verschillende musea is een topper voor een bezoek aan de hotspots van New York. Prijs: zo’n 400 euro per nacht.

 

Room with a view 👌#TheCarlyle #NewYorkCity #SenseOfPlace #RWHotels

Een bericht gedeeld door The Carlyle, A Rosewood Hotel (@thecarlylehotel) op

2. The Goring in Londen
Oké, over het algemeen hebben de royals in de Britse hoofdstad natuurlijk altijd wel een slaapplekje op Buckingham Palace of bij Kensington Palace. Maar dit is wél het hotel waar Kate de nacht voor haar bruiloft sliep. Dat was in de Royal Suite (vanaf circa 9.000 euro per nacht te boeken), maar er zijn ook kamers voor een ‘luttele’ 600 euro per nacht beschikbaar.

3. Taj Mahal Palace in India
Hier verbleven William en Kate tijdens hun tour door India en Bhutan in 2016 een nachtje. Dat was in de Tata Suite (à 12.000 euro per nacht), maar het hotel heeft ook kamers (met uitzicht!) voor zo’n 200 euro.

 

Neon hearts in green and blue | Photo courtesy: @vivekmhatre962 #TajMahalPalace

Een bericht gedeeld door The Taj Mahal Palace, Mumbai (@tajmahalmumbai) op

Lees ook: Hier zomeren de royals

4. Raffles Hotel in Singapore
De queen en prins Philip sliepen er in 2006 en dat beviel zó goed dat ze het Raffles aanbevolen bij Kate en Will, die er in 2012 introkken. Selling point: hier werd de wereldberoemde cocktail de Singapore Sling bedacht. De bar is dus prima in orde. Interesse? Kamers zijn er vanaf zo’n 500 euro per nacht.

5. The Half Moon op Jamaica
Misschien wel hét favoriete hotel van de Britse royal family. Elizabeth en Philip vierden er vakantie, net als prinses Margaret en Charles en Camilla. Zelfs Harry schijnt er al geweest te zijn met Meghan Markle. Wij snappen wel waarom: het hotel ligt aan een prachtige baai, heeft een privéstrand en biedt liefst vijftig (!) eigen zwembaden. Zin in? De prijzen zijn relatief goed te doen, vanaf zo’n 200 euro per nacht.

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP