Ze mogen dan prins en prinses zijn, Estelle en Oscar van Zweden (5 en 1) worden door hun ouders zo normaal mogelijk opgevoed. Inclusief lesje openbaar vervoer.

“Ze moeten ook weten hoe de bus werkt”, zegt prins Daniel van Zweden in een interview met de Zweedse krant Dagens Nyheter. Hij trouwde zeven jaar geleden met kroonprinses Victoria, maar is in de tussentijd niet vergeten hoe het leven werkt als je niet tot het koningshuis behoort. “Het is belangrijk dat ze allerlei omgevingen leren kennen. Dus ook de metro, of de bus, en dat ze weten dat ze ook soms in de rij moeten.”

Dus stappen Daniel en Victoria regelmatig met de kinderen in de bus voor een levenslesje. Een mooie balans met, zeg, een royal fotoshoot voor de Zweedse Nationale Dag (afgelopen dinsdag). Bekijk hieronder het prinsje en prinsesje (en vooruit, hun moeder) in volle nationale glorie.


Beeld: kungahuset.se

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in