De modewereld krijgt net een beetje extra 'royal flair' met de komst van deze nieuwe ster aan het fashion firmament.

Want onlangs werd bekend dat ook Pauline Ducruet (voluit Pauline Grace Maguy Ducruet) de modewereld wil veroveren met haar ontwerpen.

Zelf model
Pauline is de 23-jarige dochter van prinses Stéphanie van Monaco en haar voormalige echtgenoot Daniel Ducruet. Op Instagram maakt ze haar nieuwe project - dat Pauline samen met haar vriendin Maria Zarco aangaat - trots bekend. Hun label heet Altered Designs en Pauline staat zelf model in een witte linnen broek en in een witte lederen rok en top. 
 

Al jong front row
De kleindochter van Grace Kelly is geen onbekende in de modewereld. Voordat Pauline naar New York verhuisde om daar te studeren aan de Parson's School of Design, liep ze stage bij modemagazine Vogue en werkte ze zes maanden bij Louis Vuitton. De jonge ontwerper is ook al vaak front row gespot bij sommige van de grootste fashion shows.

Net als mama
Ook moeder Stéphanie (foto) werkte vroeger in de modebizz, als ontwerper en model. Daar heeft zij haar liefde voor fashion vandaan, denkt Pauline. "Maar ik heb wel altijd mijn eigen stijl gehad", vertelt ze in een interview met het Franse dagblad Point de Vue. "Mijn ouders hebben nooit gezegd: 'Je moet dit doen, je moet je zo kleden.' Ik mocht altijd dingen doen die in het verlengde van mijn karakter lagen. Ik ben mijn hele leven al een beetje rock-'n-roll." Van wie zou ze dat nou hebben?

Een jonge Stéphanie op de cover van Vogue
Een jonge Stéphanie op de cover van Vogue

Het zijn wel allemaal knapperds daar, in Monaco.

Pauline dit jaar bij de Paris Fashion Week
Pauline dit jaar bij de Paris Fashion Week

Op de eerste rij bij John Galliano
Op de eerste rij bij John Galliano

En op weg naar de show van Thierry Mugler
En op weg naar de show van Thierry Mugler

Zo te zien is Pauline dol op haar moeder, "de mooiste en meest genereuze persoon die ik ken".

Bron beelden: Hollandse Hoogte 

Queen Elizabeth weet wel wat ze cadeau geeft: ze schonk prins Harry en zijn Meghan het prachtige York Cottage voor hun huwelijk.

De cottage staat op de gronden van haar landgoed Sandringham in Norfolk, waar de koningin zelf ook graag veel tijd doorbrengt. Zo’n geschenk is koninklijke traditie: Will en Kate kregen ook een buitenverblijf na hun jawoord.

Het idee is dat de newlyweds een plekje hebben waar ze naartoe kunnen gaan om te genieten van hun rust, zonder nieuwsgierige toeristen (die ze bij Kensington Palace natuurlijk volop hebben) en fotografen.

Ook als er straks eventueel babynieuws aankomt, kan zo’n huis goed van pas komen. Will en Kate kozen er bijvoorbeeld voor om hun kinderen de eerste jaren van hun leven te laten opgroeien op het platteland.

Zij keerden pas afgelopen september definitief terug naar Londen, omdat prins George daar naar de basisschool gaat.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Op de laatste avond van het Staatsbezoek van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg werden de warme banden tussen beide landen nog eens aangehaald. Máxima droeg voor de gelegenheid haar rode Valentino kaftan die prachtig wervelde in de wind.

Máxima droeg haar haar los, wat de lengte en vorm van de jurk accentueert.

Zo te zien ontlokte de outfit ook aan Willem Alexander een warme blik.

En Groothertog Henri begroet haar zelfs met een handkus, iets dat onze koningin wel kan waarderen.

Na aankomst trakteerde het koningspaar hun gasten op een concert van de Nederlandse violiste Simone Lamsma.

Vanmiddag komt het Staatsbezoek ten einde.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in