De modewereld krijgt net een beetje extra 'royal flair' met de komst van deze nieuwe ster aan het fashion firmament.

Want onlangs werd bekend dat ook Pauline Ducruet (voluit Pauline Grace Maguy Ducruet) de modewereld wil veroveren met haar ontwerpen.

Zelf model
Pauline is de 23-jarige dochter van prinses Stéphanie van Monaco en haar voormalige echtgenoot Daniel Ducruet. Op Instagram maakt ze haar nieuwe project - dat Pauline samen met haar vriendin Maria Zarco aangaat - trots bekend. Hun label heet Altered Designs en Pauline staat zelf model in een witte linnen broek en in een witte lederen rok en top. 
 

Al jong front row
De kleindochter van Grace Kelly is geen onbekende in de modewereld. Voordat Pauline naar New York verhuisde om daar te studeren aan de Parson's School of Design, liep ze stage bij modemagazine Vogue en werkte ze zes maanden bij Louis Vuitton. De jonge ontwerper is ook al vaak front row gespot bij sommige van de grootste fashion shows.

Article continues after the ad

Net als mama
Ook moeder Stéphanie (foto) werkte vroeger in de modebizz, als ontwerper en model. Daar heeft zij haar liefde voor fashion vandaan, denkt Pauline. "Maar ik heb wel altijd mijn eigen stijl gehad", vertelt ze in een interview met het Franse dagblad Point de Vue. "Mijn ouders hebben nooit gezegd: 'Je moet dit doen, je moet je zo kleden.' Ik mocht altijd dingen doen die in het verlengde van mijn karakter lagen. Ik ben mijn hele leven al een beetje rock-'n-roll." Van wie zou ze dat nou hebben?

Een jonge Stéphanie op de cover van Vogue

Het zijn wel allemaal knapperds daar, in Monaco.
Pauline dit jaar bij de Paris Fashion Week

Op de eerste rij bij John Galliano

En op weg naar de show van Thierry Mugler

Zo te zien is Pauline dol op haar moeder, "de mooiste en meest genereuze persoon die ik ken".

Bron beelden: Hollandse Hoogte