Inmiddels hebben Willem-Alexander en Máxima al 10 van de 16 bondsstaten bezocht. Vandaag komt Rijnland-Palts erbij. Rond het middaguur wordt het koningspaar verwacht in Mainz.

Op het programma van deze eerste dag van het werkbezoek staat onder meer een themalunch over de zogenoemde coöperatieve gedachte, die werd uitgedragen door de in 1818 in de deelstaat geboren Friedrich Wilhelm Raiffeisen, grondlegger van de gelijknamige boerenleenbanken. Koren op de molen van Máxima.

More content below the advertising

Vaartocht en diner

Verder maken Máxima en Willem-Alexander een vaartochtje over de Rijn, waarbij de natuur en de binnenvaart gesprekspunten zijn. Dit staat vast weer garant voor een paar mooie plaatjes.

Aansluitend is er in Bernkastel-Kues aan de Moezel aandacht voor de wijnbouw en de digitalisering die ook daar een opmars maakt.

De dag wordt afgesloten met een diner in Trier, niet ver van de Luxemburgse grens. Daar komt het koningspaar ook de handelsdelegatie tegen die onder aanvoering van minister Sigrid Kaag (Buitenlandse handel) is meegekomen.

Houd Nouveau.nl in de gaten voor het laatste nieuws én de leukste foto's van dit werkbezoek.

Beeld en bron: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Prins George en prinses Charlotte hebben een weekje vrij van school. Dus namen papa en mama Will en Kate óók een week vrijaf.

De Britse royals slijten de voorjaarsvakantie volgens insiders altijd óf met een skivakantie, óf in Anmer Hall, hun landhuis in Norfolk waar George en Charlotte de eerste jaren van hun leven opgroeiden.

More content below the advertising

Kroonprinsje George zit in het eerste jaar van zijn basisschool, en Charlotte in het laatste jaar van haar peuterspeelzaal. Ze krijgen daardoor tegelijk vakantie, iets wat hun royal-ouders aangrijpen als een kans voor wat quality time.

Will en Kate doen hun best om hun kinderen, ook prinsje Louis die de familie vorig jaar volmaakte, een zo normaal mogelijke jeugd te gunnen. "We spelen heel graag samen buiten", deelde Kate onlangs tijdens een bezoek aan een basisschool. "En we vinden het fijn om veel tijd samen door te brengen."

Dat zit er deze week wel in.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Christina is vandaag 72 geworden. Wij doken in de archieven voor de leukste nostalgische foto's van de jongste zus van prinses Beatrix.

Kerstvakantie op Paleis Soestdijk, in 1959

More content below the advertising

Christina trouwt met Jorge, 1975

Met mama Juliana, in 1982

Met Viktoria en Jaime de Bourbon de Parme in Italië, in 2017

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde