Met puberende kinderen kom je écht niet weg met een stil resort. Dus ging het kroonprinselijk paar van Denemarken – net als zoveel ouders – dit jaar gewoon naar de camping.

In royaltykringen wordt er volop vakantie gevierd. Maar waar de een dat doet in een eigen buitenverblijf en de ander een luxe resort opzoekt, zijn er ook nog royals die gewoon doen zoals hun landgenoten. Kroonprins Haakon en Mette-Marit proefden de afgelopen weken aan het campingleven.

Surfen en pizza
Het koppel vertrok samen met dochter Ingrid (13) en zoon Sverre (11) naar Camping Nystrup in het Deense Klitmøller. Daar genoten de royals samen met hun twee honden volgens ooggetuigen van een lokale Deense krant van de hoge golven (het noordwesten van Jutland is nogal een surfparadijs, en wordt in de volksmond ‘Koud Hawaï’ genoemd), maar ook van een lekkere pizza ergens in het dorp.

Article continues after the ad

Inmiddels zou de familie weer in Noorwegen zitten, maar de campingvakantie (ze sliepen in een huisje trouwens, niet in een tent) zou bij de kinderen zo goed zijn bevallen dat Haakon en Mette-Marit serieus moeten overwegen om zomer 2018 weer naar de onderburen te vertrekken.