Met puberende kinderen kom je écht niet weg met een stil resort. Dus ging het kroonprinselijk paar van Denemarken – net als zoveel ouders – dit jaar gewoon naar de camping.

In royaltykringen wordt er volop vakantie gevierd. Maar waar de een dat doet in een eigen buitenverblijf en de ander een luxe resort opzoekt, zijn er ook nog royals die gewoon doen zoals hun landgenoten. Kroonprins Haakon en Mette-Marit proefden de afgelopen weken aan het campingleven.

Surfen en pizza
Het koppel vertrok samen met dochter Ingrid (13) en zoon Sverre (11) naar Camping Nystrup in het Deense Klitmøller. Daar genoten de royals samen met hun twee honden volgens ooggetuigen van een lokale Deense krant van de hoge golven (het noordwesten van Jutland is nogal een surfparadijs, en wordt in de volksmond ‘Koud Hawaï’ genoemd), maar ook van een lekkere pizza ergens in het dorp.

Inmiddels zou de familie weer in Noorwegen zitten, maar de campingvakantie (ze sliepen in een huisje trouwens, niet in een tent) zou bij de kinderen zo goed zijn bevallen dat Haakon en Mette-Marit serieus moeten overwegen om zomer 2018 weer naar de onderburen te vertrekken.

 

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in