Ze combineert haar werk met een druk gezinsleven en weet er dan ook nog altijd geweldig uit te zien. Het kon niet uitblijven: Máxima moest en zou onze vrouw van het jaar worden. Zo zag haar 2017 eruit…

Thailand, Singapore, Nigeria, Argentinië, New York, Mexico en Portugal. En dat in minder dan een half jaar tijd. Ruim 160.000 kilometers legde koningin Máxima (46) sinds de zomervakantie af. Dat is vier keer de wereld rond. O, en dan was ze in diezelfde periode ook nog eens ruim dertig keer op Nederlandse bodem te bewonderen bij verschillende events.

Máxima heeft wel een paar weken kerstpauze verdiend na een – letterlijk - veelbewogen 2017. Een jaar van grote hoogtes en diepe dalen, waar ze zich met de stijl, smaak en substantie die we van haar gewend zijn, doorheen sloeg.

Bitterzoet familiejaar 

Het was feest op de Eikenhorst in de maand april. Willem-Alexander werd vijftig en dat werd goed gevierd. Zowel met als zonder landgenoten. Want na zijn veelbesproken televisie-interview en het grote verjaardagsdiner togen de Oranjes samen met de Zorreguieta’s naar Salzburg om als familie feest te vieren.

Het zou de laatste familietrip worden waar Jorge Zorreguieta bij was. Hij overleed op 8 augustus op 89-jarige leeftijd aan de lymfeklierkanker waar hij al jaren onder leed, met Máxima en zijn andere dochters en zoons aan zijn zijde. Zij had op stel en sprong haar zomerverblijf verlaten om afscheid te nemen van haar vader. 

Als donderslag bij heldere hemel kwam het verlies niet. Maar het werpt wel een schaduw over een verder mooi privéjaar. Dochter Alexia (12) ging in september voor het eerst naar de middelbare school. Er waren mooie reizen, naar verluidt een - dus ingekorte- zomer in Griekenland, en na het overlijden van haar vader een prachtige familietrip naar het Argentinië dat Máxima nu vast nog erger mist dan voorheen.

Haar dochters en liefhebbende echtgenoot schaarden zich om Máxima heen. De Argentijnse pers kon het gezin nergens vinden. Even helemaal van de radar verdwenen, met alleen haar dierbaren om zich heen.

Openhartig interview

Hoe hecht de band tussen Máxima en Willem-Alexander precies is, na achttien jaar samen, bleek ook wel toen de twee zich dit jaar openhartig uitspraken over hun huwelijk. ‘Ze betekent uiteindelijk alles voor mij,’ sprak de koning zacht tijdens zijn interview met Wilfried de Jong op 26 april dit jaar. ‘Mijn geluk thuis, mijn kinderen: alles heb ik dankzij haar. Maar ze is ook een maatje, een sparring partner. Ze is gewoon een heel bijzondere vrouw, die ik met heel veel geluk ontmoet heb. En nog groter is het geluk, dat zij haar leven met mij wil delen.’

Máxima was tijdens de zomershoot aan de Kagerplassen al even liefhebbend. ‘Hij zit nog altijd vol energie en vol humor,’ meldde ze liefhebbend op de vraag of Willem-Alexander anders is, nu hij vijftig is. ‘We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk. Dat doen we als team en dat is heel fijn.’

Meer over Máxima's jaar, haar werk en haar outfit. Lees je nu in Nouveau, waar onze Koningin onverminderd schittert op de cover.

Nu in de winkel:

Beeld: Anneke Janssen, Hollandse Hoogte. Beeld cover: Erwin Olaf

Koningin Elizabeth heeft een daverend applaus gekregen aan het slot van het speciale concert ter ere van haar verjaardag. The Queen verscheen samen met haar zoon prins Charles op het podium.

Nadat samenwerkende artiesten de evergreen What A Wonderfull World ten gehore hadden gebracht, nam Prins Charles het woord en kreeg de lachers op zijn hand door de vorstin ‘mummy’ te noemen. Na een korte speech vroeg hij om drie hoera’s voor de 92-jarige koningin.

Al eerder op de avond had haar kleinzoon prins Harry een speech gehouden voor Elizabeth. Ook hij maakte een grapje en zei dat het moeilijk was om een geschikt cadeautje voor haar uit te zoeken.

Prins William was ook aanwezig, maar zijn vrouw Catherine ontbrak. Ze is hoogzwanger.

Het concert werd live uitgezonden door de BBC. Artiesten die meewerkten waren onder anderen Tom Jones, Kylie Minoque, Sting, Shaggy en Craig David.

Bekijk de video van haar entree in The Royal Albert Hall waar haar verjaardag werd gevierd:

 

Ook in Londen is uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag. Dat gebeurde met saluutschoten in Hyde Park en bij de Tower Bridge.

Rond het middaguur werden 41 saluutschoten afgevuurd in Hyde Park. Bij de Tower Bridge werden een uur later 61 saluutschoten afgevuurd. Dat duurde ongeveer tien minuten.

Bron: ANP. Beeld: EPA/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

De feestmomenten volgen elkaar in rap tempo op in Engeland. De aankomende bruiloft van Harry en Meghan, Koningin Elizabeth die jarig was én... Pippa Middleton, de zus van Kate, is zwanger.

Pippa Middleton (34) is zwanger. Volgens de Britste krant The Sun is ze met haar man James Matthews (42) in de zevende hemel met de zwangerschap.

Pippa Middleton trouwde in mei vorig jaar in Englefield met bankier James Matthews. Ze is de jongste zus van Kate, de hertogin van Cambridge. Volgens The Sun hebben Pippa en James het blijde nieuws onlangs verteld aan hun familie, na haar eerste echo in de twaalfde week van haar zwangerschap.

Volgens een vriend reageerde Kate, die zeer binnenkort haar derde kind verwacht, zeer opgetogen op het nieuws dat haar zusje zwanger is. Kate was de eerste in de familie die het blijde nieuws te horen kreeg. De baby wordt in oktober verwacht.

Bron: ANP