Koningin Elizabeth en prins Philip zijn absoluut de koninklijke recordhouders. Maar ook deze drie royal koppels zijn al meer dan vijftig jaar getrouwd.

Keizer Akihito en keizerin Michiko van Japan
Getrouwd sinds 10 april 1959 (58 jaar)

Het huwelijk tussen kroonprins Akihito en Michiko Shoda (de dochter van een rijke zakenman) was een primeur in Japan: Michiko was de eerste commoner die in de Japanse royal family trouwde. In 1989 werd het koppel het keizerspaar, en naar verwachting doen ze in 2019 afstand van de troon.


Voormalig koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland
Getrouwd sinds 18 september 1964 (53 jaar)

In het jaar waarin hij koning werd, trouwde de Griekse Constantijn met de 18-jarige prinses Anne-Marie van Denemarken. Zij is de jongere zus van koningin Margrethe van Denemarken en het nichtje van koning Carl Gustav van Zweden. Want zo ging dat destijds, onder royals. Het Griekse koningshuis werd in 1973 opgeheven en het stel werd in 1967 uit het land gezet, maar het koppel is nog altijd samen. Ze wonen tegenwoordig zelfs weer in Griekenland (sinds 2013).


Koningin Margrethe en prins Henrik van Denemarken
Getrouwd sinds 10 juni 1967 (50 jaar)

Prinses Margrethe trouwde met de Franse diplomaat Henri de Laborde de Monpezat, die we tegenwoordig kennen als de loslippige prins Henrik. Heel plezierig komen ze de laatste tijd niet in de pers, want het zit Henrik ook na vijftig jaar huwelijk nog dwars dat hij geen koning genoemd wordt. Maar mooi wel dat ze nog steeds getrouwd zijn.


Prinses Laurentien is één van de inspirerende sprekers van de Nouveau Matinee. Op 14 juni in het Concertgebouw te Amsterdam geeft ze een korte lezing. Daar kun je bij zijn.

Als auteur en oprichter van de Missing Chapter Foundation deelt Laurentien de beste levens- en leiderschapslessen uit het boek dat ze samen met Jeroen Smit schreef: Nog lang en gelukkig, Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn, waarin kinderen CEO's advies geven. 

We zijn ontzettend blij zijn we dat we prinses Laurentien aan het rijtje inspirerende sprekers kunnen toevoegen.

Bestel hier je tickets

En verder?

Succesvol fotografe Sacha de Boer vertelt hoe zij middenin een topcarrière als journalist en nieuwslezeres haar passie volgde en de overstap maakte naar fotografie.

Barbara van Beukering gaat in gesprek met kunstenares Ans Markus (bekend van de prachtige schilderijen van personen in windsels) en Hedy d'Ancona over belangrijkste inzichten en gelukkig ouder worden. 

Daarnaast wil je ongetwijfeld de charismatische schrijver en Nouveau-columnist Tommy Wieringa ontmoeten. Wie kan er beter voorlezen uit eigen werk? Vergeet ook je eigen ‘Wieringa’ niet, want wellicht weet je een handtekening van Tommy te scoren.

Er zijn beauty workshops door Sisley, zangeres Ntjam Rosie treedt op en filosoof Lammert kamphuis deelt zijn filosofie voor een weergaloos leven. We sluiten af met een gezellige borrel.

Kortom, het wordt een leuke en inspirerende middag. Er zijn nog een paar kaarten! 

Klik hier voor meer informatie

De trouwjurk van prinses Mabel is te bewonderen bij een nieuwe tentoonstelling in Rotterdam. En dus kwam de powervrouw 'm ook zelf even bewonderen.

De tentoonstelling in de Kunsthal viert het 25-jarig jubileum van designduo Viktor & Rolf, dus zijn enkele van hun beroemdste stukken er te bewonderen. Natuurlijk hoort  Mabels strikkenjurk daarbij, net als haar 'rouwjapon' (met de witte mouw).

Mabel toog zaterdag zelf naar Rotterdam om de tentoonstelling te openen, en stond ineens zichtbaar geëmotioneerd oog in oog met haar jurk. In haar speech vertelde ze ook hoe mooi Friso de jurk gevonden had. Bekijk dat bijzondere moment hieronder. 

De jurken van Viktor & Rolf zelf bewonderen? Dat kan tot en met 30 september.

Beeld: ANP
Bron: Blauw Bloed

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in