Koningin Elizabeth en prins Philip zijn absoluut de koninklijke recordhouders. Maar ook deze drie royal koppels zijn al meer dan vijftig jaar getrouwd.

Keizer Akihito en keizerin Michiko van Japan
Getrouwd sinds 10 april 1959 (58 jaar)

Het huwelijk tussen kroonprins Akihito en Michiko Shoda (de dochter van een rijke zakenman) was een primeur in Japan: Michiko was de eerste commoner die in de Japanse royal family trouwde. In 1989 werd het koppel het keizerspaar, en naar verwachting doen ze in 2019 afstand van de troon.Voormalig koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland
Getrouwd sinds 18 september 1964 (53 jaar)

In het jaar waarin hij koning werd, trouwde de Griekse Constantijn met de 18-jarige prinses Anne-Marie van Denemarken. Zij is de jongere zus van koningin Margrethe van Denemarken en het nichtje van koning Carl Gustav van Zweden. Want zo ging dat destijds, onder royals. Het Griekse koningshuis werd in 1973 opgeheven en het stel werd in 1967 uit het land gezet, maar het koppel is nog altijd samen. Ze wonen tegenwoordig zelfs weer in Griekenland (sinds 2013).Koningin Margrethe en prins Henrik van Denemarken
Getrouwd sinds 10 juni 1967 (50 jaar)

Prinses Margrethe trouwde met de Franse diplomaat Henri de Laborde de Monpezat, die we tegenwoordig kennen als de loslippige prins Henrik. Heel plezierig komen ze de laatste tijd niet in de pers, want het zit Henrik ook na vijftig jaar huwelijk nog dwars dat hij geen koning genoemd wordt. Maar mooi wel dat ze nog steeds getrouwd zijn.Meghan heeft heel wat outfits nodig voor haar Australische tour, en zal dus ongetwijfeld op zoek zijn gegaan naar royal inspiratiebronnen. Inclusief Máxima, zo lijkt het nu.

De duchess of Sussex verscheen vorige week ten tonele in een prachtig design van het Brits/Servische Roksanda. Enne... dat merk kennen wij in Nederland natuurlijk heel goed.

Onze eigen koningin Máxima heeft veel succes gehad met haar ontwerpen van Roksanda Ilinčić. Niet alleen was dit prachtige jumpsuit dat Máxima vorig jaar droeg van haar makelij, misschien wel Máxima's beroemdste outfit komt uit handen van Roksanda.

Dan hebben we het over de blauwe jurk met klokmouwen (sowieso Máxima's ding) die de koningin onder andere droeg tijdens een bezoek aan Mexico. Het is ook deze jurk die haar vorig jaar samen met man Willem-Alexander op de best dressed couples-lijst van Vanity Fair zette. Dat wil Meghan natuurlijk óók wel.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ons koningspaar voegt zich morgen (dinsdag) bij koningin Elizabeth, en het paleis duikt speciaal voor die gelegenheid in de oude doos. Prachtig.

Het beloven een paar heerlijke royaldagen te worden, want Willem-Alexander en Máxima gaan dinsdag en woensdag op bezoek bij koningin Elizabeth, premier Theresa May én prins Charles en Camilla. Daarmee wordt ons huidige koningspaar de derde generatie Oranjes die op bezoek gaat bij Buckingham Palace.

In maart 1958 reisden de queen en prins Philip af naar Nederland, en in 1972 staken koningin Juliana en prins Bernhard (met twee van hun dochters) op hun beurt de Noordzee over. In 1982 vond het laatste officiële Oranje staatsbezoek aan Groot-Brittannië plaats: toen gingen koningin Beatrix en prins Claus op bezoek. Het koninklijk huis heeft er uiteraard prachtige foto's van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf dinsdag brengt het Koningspaar een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk! 🇬🇧🇳🇱Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn de derde generatie die een bezoek brengt aan Queen Elizabeth. In maart 1958 brachten Queen Elizabeth en Prince Philip een staatsbezoek aan Nederland. Een tegenbezoek van Koningin Juliana en Prins Bernhard volgde in 1972 en tien jaar later reisden Koningin Beatrix en Prins Claus naar het Verenigd Koninkrijk voor een staatsbezoek. Benieuwd naar het programma van volgende week? Zie link in bio. #tbt #throwbackthursday #koning #koningin #queen #prins #prinses #NLUK #staatsbezoek #NorthSeaNeighbours 📸 ANP

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

Vlak na zijn kroning gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima wel langs bij koningin Elizabeth (toen op Windsor Castle), maar daar ging het niet om een officieel staatsbezoek. Wat dat betreft is deze week een primeur. Wij hebben er zin in!

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in