Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

NLdoet: Beatrix steekt handen uit de mouwen

Traditiegetrouw gaat de Koninklijke familie aan de slag tijdens de afstrap van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert de vrijwilligersactie alweer voor de veertiende keer en natuurlijk helpen de Oranjes zelf een handje mee.  Prinses Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette op bezoek ...

NLdoet: Beatrix steekt handen uit de mouwen

Traditiegetrouw gaat de Koninklijke familie aan de slag tijdens de afstrap van NLdoet. Het Oranje Fonds organiseert de vrijwilligersactie alweer voor de veertiende keer en natuurlijk helpen de Oranjes zelf een handje mee. 

Prinses Beatrix was samen met prins Bernhard en prinses Annette op bezoek bij kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort. Ze hielpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin. 

Beatrix maakt van haar bijdrage nooit een haastklus. ,,Zo, zeg maar wat ik moet doen", is ongeveer haar openingszin bij aankomst. De koffie kan worden overgeslagen. Ze wil aan de slag, en trekt daarvoor enkele uren uit.

Dat was vrijdagmorgen in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst niet anders. Met een aantal jonge vrijwilligers werden boor, schroevendraaier en hamer ter hand genomen om tot een stevig, en kunstig voelbord te komen voor de kinderen van het dagcentrum Onder één dak.

Wel serieus doen

Prinses Beatrix wrekte voortvarend door. "We zijn hier niet voor de grap. Wel serieus doen", vermaande ze directeur Peter Douwes van het Oranje Fonds toen deze te lichtvaardig leek aan te kijken tegen het maken van het voelbord voor de kinderen.