Goed nieuws voor fans van prinses Margaret en de Netflix-serie The Crown: de BBC is bezig met een fonkelnieuwe documentaire over de omstreden prinses Margaret.

De zus van koningin Elizabeth is momenteel razend populair, voornamelijk door The Crown waarin haar tumultueuze liefdesleven en relatie met haar zus onder een vergrootglas komen te liggen. Een hele nieuwe generatie vrouwen ontdekt de prinses nu, en wie haar al kende is ook weer helemaal om voor de royal regelbreker.

De BBC zag er wel brood in, en daar zijn we maar wat blij mee: er is een tweedelige documentairereeks in de maak over Margarets bijzondere leven. Zo werd ze de eerste royal in 400 jaar die met een 'commoner' (iemand zonder adellijk bloed dus) trouwde, waarmee ze de weg vrij maakte voor bijna elke moderne Europese royal, onder wie natuurlijk ook William en Harry.

Article continues after the ad

Margaret zoals gespeeld door Vanessa Kirby in The Crown

Wanneer de docu wordt uitgezonden is nog niet bekend, maar op The Crown moeten we sowieso nog tot diep in 2019 wachten. Kom maar op dus, BBC!

Beeld: Getty Images/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in