Dat het jawoord op televisie komt wisten we al, maar nu zijn er nog veel meer details vrijgegeven over de grote dag van Harry en Meghan. Plus: een kijkje in de kerk.

Zaterdag 19 mei staat al rood omcirkeld in de agenda van elke royaltyliefhebber. Maar nu de bruiloft van prins Harry en Meghan dichterbij komt, biedt het paleis alvast een inkijkje in wat we precies kunnen verwachten. Om te beginnen met een tijd van aanvang: om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Midden in de nacht
Dan wordt er in St. George’s Chapel in Windsor echt getrouwd, voor het oog van een paar honderd gasten en natuurlijk de rest van de wereld die voor de tv klaar zit. Even slikken wel voor Meghans landgenoten: in haar geboorteplaats LA is het dan vier uur ’s nachts.

De koets in
Na het uitspreken van de geloften stapt het bruidspaar in een koets voor een rondje door de straten van Windsor, zodat er nóg meer mensen kunnen meegenieten van hun geluk. Ze eindigen bij St. George’s Hall voor een receptie met de daggasten.

Feest zonder camera's
’s Avonds geeft prins Charles ook nog een privéfeest, waar alle royals de dag zonder nieuwsgierige blikken kunnen afsluiten. Daar kunnen we dus niet meekijken, maar eerlijk is eerlijk: dat we zó veel van het huwelijk mogen zien, is al een groot genoeg feest.

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: