Dat het jawoord op televisie komt wisten we al, maar nu zijn er nog veel meer details vrijgegeven over de grote dag van Harry en Meghan. Plus: een kijkje in de kerk.

Zaterdag 19 mei staat al rood omcirkeld in de agenda van elke royaltyliefhebber. Maar nu de bruiloft van prins Harry en Meghan dichterbij komt, biedt het paleis alvast een inkijkje in wat we precies kunnen verwachten. Om te beginnen met een tijd van aanvang: om 13.00 uur Nederlandse tijd.

Midden in de nacht
Dan wordt er in St. George’s Chapel in Windsor echt getrouwd, voor het oog van een paar honderd gasten en natuurlijk de rest van de wereld die voor de tv klaar zit. Even slikken wel voor Meghans landgenoten: in haar geboorteplaats LA is het dan vier uur ’s nachts.

De koets in
Na het uitspreken van de geloften stapt het bruidspaar in een koets voor een rondje door de straten van Windsor, zodat er nóg meer mensen kunnen meegenieten van hun geluk. Ze eindigen bij St. George’s Hall voor een receptie met de daggasten.

Feest zonder camera's
’s Avonds geeft prins Charles ook nog een privéfeest, waar alle royals de dag zonder nieuwsgierige blikken kunnen afsluiten. Daar kunnen we dus niet meekijken, maar eerlijk is eerlijk: dat we zó veel van het huwelijk mogen zien, is al een groot genoeg feest.

Haar bezoek was omgeven met grootst mogelijke geheimhouding, maar ze was er toch echt! Queen Elizabeth nam front row plaats naast Anna Wintour bij de show van Richard Quinn tijdens de Fashion Week. Uniek! Bekijk de video.

Voor de eerste keer in haar lange regeerperiode neemt Queen Elizabeth plaats op de front row van een modeshow. Ze droeg een tweed jurk en jas van Angela Kelly met Swarovski-kristallen.

Gefronste wenkbrauwen

Waar Anna Wintour normaal gesproken perfect omgaat met de etiquette, maakte ze hier een foutje. In koninklijke kringen is het niet gepast om binnen een zonnebril te dragen. Natúúrlijk, het is Anna's signatuur, maar etiquette-expert William Hanson noemt het ongepast en zelfs onbeschoft.

Hoewel ze er niets van zou hebben gezegd, zou de koningin het wellicht wel een beetje vreemd vinden, volgens Hanson.

Bekijk hier de video:

 
Speelt de video niet automatisch af? Klik dan hier.

Bron: Daily Mail UK

Of het nog altijd hetzelfde paar is durven we te betwijfelen. Maar Kate Middleton heeft haar favoriete Penelope Chilvers laarzen al meer dan 14 jaar in haar kast staan.

De duchess werd afgelopen november nog op de stevige bruine stappers gespot, maar ze heeft ze al ongeveer net zo lang als William.

Dat het anno 2004 – toen ze er voor het eerst mee werd gefotografeerd – een bijzonder paar laarzen voor Kate was is wel duidelijk: de boots kosten bijna vijfhonderd pond, en destijds was Kate nog maar een studentje.

De toch wel stoere laarzen zijn natuurlijk niet voor alle gelegenheden, maar Kate wist ze de laatste jaren regelmatig in een outfit te verwerken. Zo ging ze erop naar royal tour in Canada, en droeg ze ze ook tijdens een tour door India en Bhutan. Ook voor festivals bleken ze enorm geschikt.Heerlijk, zo’n trouw paar schoenen.