De Koninklijke familie beleefde gisteren weer een denderende Koningsdag. Dit jaar vierde Willem-Alexander zijn verjaardag - de vijftigste maar liefst - in Tilburg. Natuurlijk waren alle ogen gericht op de outfits, en dan met name die van koningin Máxima en de prinsesjes. Kroonprinses Amalia (13) koos voor een opvallend ‘gewoon’ ensemble.

Lees ook
Fotoserie: Eén groot feest, Nederland viert Koningsdag

Lekker betaalbaar
Voor de bijzondere verjaardag van haar vader verscheen ze in een zachtgele jas van één van ’s werelds grootste confectieketens: Zara. De jas is te koop voor de bijzonder schappelijke prijs van nog geen 100 euro. 

Recyclen 
Het is geen geheim dat koningin Máxima fan is van het dragen van betaalbare kleding en het opnieuw dragen van ontwerpen. Haar drie dochters lijken die gedachte te delen. Zo worden de meiden vaker gespot in relatief goedkope kleding en recyclen ook zij items die ze eerder droegen. Gisteren deed Ariane dat nog: zij droeg een cape van modehuis Natan van een paar jaar geleden. En herinner je je nog dat prinses Alexia vorig jaar ook in een Zara-jurkje verscheen op Koningsdag?

Van héél dichtbij
Máxima droeg overigens een prachtige, blauw met oranje outfit van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau. Voor wie de wonderschone creatie dolgraag eens in het echt zou willen bekijken, hebben we een leuk nieuwtje: Máxima's outfit is vanaf vandaag te bewonderen in het TextielMuseum in Tilburg.

Bron: Story. Beeld: Hollandse Hoogte.

Het staatsbezoek in Luxemburg was natuurlijk een officieel gebeuren met veel statige foto's. Maar deze instapic laat zien dat het ook erg gezellig was.

Inmiddels hebben Máxima en Willem-Alexander Luxemburg ingeruild voor Denemarken om bij de vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik te zijn. Een meer luchtige aangelegenheid dan het staatsbezoek, zou je denken. Want ook al zijn onze koning en koningin goed bevriend met groothertogelijk paar Henri en Maria Teresa, het is toch een serieuze bedoening. Zie onderstaande foto. 

Maar dat beeld klopt toch niet helemaal. Tussen de bezoeken, banketten en ontmoetingen door is er ook ruimte voor ontspanning. En blijkt zo'n koninklijk bezoek ineens fun! (En vragen wij ons stiekem af wat vooral Henri hier zo doet schateren.)

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!

 

De Deense kroonprins is generatiegenoot van onze eigen Willem Alexander. Op diverse officiële en officieuze gelegenheden wordt duidelijk dat beide koningshuizen het goed met elkaar kunnen vinden. 

Frederik André Henrik Christian wordt op 26 mei 1968 geboren in Kopenhagen als oudste zoon van koningin Margrethe II van Denemarken en haar echtgenoot, de eerder dit jaar overleden, prins Henrik van Denemarken.

Prins Frederik is heel sportief en een fervent zeiler.

In zijn jonge jaren is het een behoorlijke wildebras wat hem de bijnaam 'Fast Freddy' oplevert, omdat hij enorm snel van vriendin wisselt. Tot de Olympische Spelen van Sydney waar hij wordt voorgesteld aan Mary.

Net als Máxima, komt zij niet uit het land van herkomst van haar prins en is ze ook niet van adel. Beide dames kunnen elkaar ook de hand schudden als het op stijl aankomt.

In oktober 2005 wordt hun eerste zoon, Christian, geboren. in 2007 volgt het tweede kindje. Dit keer een meisje: Isabella (hier op de foto). In 2011 bevalt Mary van een gezonde tweeling: Vincent en Josephine.

Ook in Denemarken heeft het Koningshuis een afspraak met de pers. In ruil voor een zomerse en winterse (in hun geval in Verbier) fotosessie wordt het gezin verder met rust gelaten door de media.

Tijdens een staatsbanket in Denemarken zien we dat Frederik en Máxima even een onderonsje hebben.

Frederik was vorig jaar voor het laatst in Nederland om het Deense Damesvoetbalelftal aan te moedigen in de finale tegen Nederland. Helaas voor hem, weten wij hoe dat afliep!

Op 26 mei wordt een groot gala georganiseerd ter ere van Frederik's 50ste verjaardag. Koningin Máxima en Koning Willem Alexander zullen daarbij aanwezig zijn wat de warme banden tussen beide koningshuizen weer verder onderstreept.

Beeld: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in