De Koninklijke familie beleefde gisteren weer een denderende Koningsdag. Dit jaar vierde Willem-Alexander zijn verjaardag - de vijftigste maar liefst - in Tilburg. Natuurlijk waren alle ogen gericht op de outfits, en dan met name die van koningin Máxima en de prinsesjes. Kroonprinses Amalia (13) koos voor een opvallend ‘gewoon’ ensemble.

Lees ook
Fotoserie: Eén groot feest, Nederland viert Koningsdag

Lekker betaalbaar
Voor de bijzondere verjaardag van haar vader verscheen ze in een zachtgele jas van één van ’s werelds grootste confectieketens: Zara. De jas is te koop voor de bijzonder schappelijke prijs van nog geen 100 euro. 

Recyclen 
Het is geen geheim dat koningin Máxima fan is van het dragen van betaalbare kleding en het opnieuw dragen van ontwerpen. Haar drie dochters lijken die gedachte te delen. Zo worden de meiden vaker gespot in relatief goedkope kleding en recyclen ook zij items die ze eerder droegen. Gisteren deed Ariane dat nog: zij droeg een cape van modehuis Natan van een paar jaar geleden. En herinner je je nog dat prinses Alexia vorig jaar ook in een Zara-jurkje verscheen op Koningsdag?

Van héél dichtbij
Máxima droeg overigens een prachtige, blauw met oranje outfit van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau. Voor wie de wonderschone creatie dolgraag eens in het echt zou willen bekijken, hebben we een leuk nieuwtje: Máxima's outfit is vanaf vandaag te bewonderen in het TextielMuseum in Tilburg.

Article continues after the ad

Bron: Story. Beeld: Hollandse Hoogte.