Het verhaal hoe deze 5 koninklijke stellen elkaar leerden kennen, zou zó uit een Hollywoodfilm kunnen komen. Victoria’s Daniel was bijvoorbeeld haar personal trainer. Zwijmel mee

1. Frederik van Denemarken en Mary: De partyprins en de Aussie

More content below the advertising

Tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000 wordt de nietsvermoedende Australische Mary Donaldson in een kroeg voorgesteld aan een knappe jongeman die zich introduceert als ‘Fred’.

Dat het kroonprins Frederik van Denemarken is, ook wel bekend als ‘Turbo Freddy’ door de snelheid waarmee hij van vriendin wisselt, weet ze dan nog niet.

Ze beginnen een lange-afstandsrelatie, totdat Mary in 2001 naar Europa verhuist. Niemand heeft dan nog in de gaten dat dít wel eens de toekomstige koningin van Denemarken kan worden. Pas in 2003 wordt hun verloving aangekondigd. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @queenleonor op

2. Felipe van Spanje en Letizia; de journaliste en de knappe kroonprins

Letizia Ortiz Rocasolano is verslaggeefster en presentatrice van het Spaanse avondjournaal. Een bekend gezicht in alle Spaanse huiskamers. In 2002 is zij net gescheiden na een huwelijk van één jaar.

Op een etentje bij een collega dat jaar en kort daarna, als ze verslag geeft van een olieramp, ontmoet ze de Spaanse troonopvolger Felipe.

Zelden werd een romance zo onder de pet gehouden, want als ze in november hun verloving aankondigen, komt dat grotendeels als  verrassing.

Letizia is van eenvoudige komaf én al eerder getrouwd geweest. Dat dat huwelijk nooit kerkelijk is ingezegend, maakt de weg vrij voor de knappe journaliste en de toekomstige koning.

 

Een bericht gedeeld door KiK âRT (@kikartnovias) op

3. Victoria en Daniel: Kroonprinses valt voor personal trainer

Victoria van Zweden valt als een blok voor haar personal trainer Daniel Westling. Dat komt haar op behoorlijk wat kritiek te staan. Daniel zou niet van haar klasse zijn.

De knappe kroonprinses bijt fel van zich af als ze daar in een interview op gewezen wordt:

'’Ik denk dat de moderne manier om te trouwen is wanneer je van elkaar houdt, ook voor de Zweden. Dan maakt het niet uit waar iemand vandaan komt." 

Die woorden werden bekrachtigd in 2010 toen het stralende paar voor het oog van de wereld trouwde. 

4. Haakon en Mette-Marit: De kroonprins en het burgermeisje met ruig verleden

Daags voor hun huwelijksdag maken Haakon en  Mette-Marit Tjessem Hoiby schoon schip tegenover de Noorse Media.

De geruchten dat Mette-Marit niet bepaald een schoon blazoen heeft, doen dan al een tijdje de ronde.

In de openhartige verklaring vertelt de blonde schone over haar drugsverleden en losbandige jaren. Ze heeft dan al een zoon, Marius, uit een korte affaire met een man die inmiddels in de gevangenis zit.

Over hoe ze elkaar ontmoet hebben, zijn ze het niet eens. Mette-Marit zegt dat ze Haakon al een jaar of vier kent, Haakon houdt het op twee. Waar die ontmoeting dan precies heeft plaatsgevonden, is niet duidelijk.

De Noorse bevolking is sceptisch, maar Haakon staat onverminderd achter zijn geliefde en ook zijn ouders steunen zijn keuze. Ze trouwen op een zonovergoten dag in 2001. Zucht...

 

Een bericht dat is gedeeld door @myfavouriteroyals op

5: Máxima en Willem-Alexander: De houterige prins en passievolle latina

In 1999 zijn Willem-Alexander en Máxima allebei op een feest van de hertogin van Alva in Sevilla. Máxima staat bij de deur om iedereen bij binnenkomst te fotograferen.

Onze kroonprins is 'not amused' van de plotselinge camera in zijn gezicht. Geen goed begin voor dit stel. Later die avond raken ze alsnog in gesprek en ze spreken die week nog een keer af. Volgens geruchten zegt Máxima na die date dat de prins wel wat houterig danst.

Máxima werkte op dat moment als international sales manager voor Latijns-Amerika bij de Deutsche Bank in New York. Toen hun relatie serieuze vormen aannam, liet ze zich overplaatsen naar Brussel.

Willem-Alexander onthulde in een interview met Paul Witteman en Maartje van Weegen hoe hij Máxima op de bevroren Hofvijver in Den Haag ten huwelijk heeft gevraagd. Máxima vult aan dat ze, ondanks de kou,  meteen 'ja' roept.

Dat heeft nog best wat voeten in de aarde, want Máxima’s vader Jorge Zorregieta maakte deel uit van het regime van de Argentijnse dictator Videla. Pas als hij niet aanwezig mag zijn bij de trouwerij, stemt het kabinet in en staat niets het gelukkige paar nog in de weg.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Deze week stond voor Koningin Máxima helemaal in het teken van haar bezoek aan Jordanië. Sowieso is het weerzien met Abdullah en Rania altijd warm, maar er stond nog veel meer op het programma.

Inmiddels is Koningin Máxima al bijna tien jaar speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. En daar geniet ze met volle teugen van. 

More content below the advertising

"Ik probeer te helpen, het gaat uiteindelijk om de mensen. Om hun leven beter te krijgen", zei de koningin dinsdag in Amman, aan het einde van een tweedaags werkbezoek voor de VN aan Jordanië.

Máxima zei dat ze "heel veel energie" putte uit haar internationale werk. Dat straalde ze ondanks twee vermoeiende en zoals gebruikelijk volgestopte dagen ook uit. 

Bij de drie veldbezoeken toonde ze zich weer spontaan en betrokken.

En ook tijdens het onderhoud dat ze hield met Koning Abdullah en Rania straalde ze.

Máxima's agenda aankomende week:

Woensdag 20 februari is de koningin in Vlissingen de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de provincie Zeeland. Koningin Máxima is erevoorzitter Méér Muziek in de Klas.

Daarna worden de koffers gepakt in Huis ten Bosch, want volgend weekend vertrekt de Koninklijke familie voor hun jaarlijkse ski-vakantie in Lech. Je leest er natuurlijk alles over op Nouveau.nl.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Volgend weekend vertrekt de koninklijke familie naar de besneeuwde bergtoppen van het Oostenrijkse Lech. Daar staat maandag 25 februari ook meteen de winterse fotosessie op het programma. Door de jaren heen hebben we kroonprinses Amalia zien opgroeien in de sneeuw. Hier de leukste foto's.

De foto hierboven is in 2018 genomen. over het algemeen vermaakt Amalia zich opperbest tijdens de jaarlijkse fotosessies.

More content below the advertising

Alleen het eerste jaar moet ze nog even een beetje wennen aan alle aandacht.

Dat vind de kroonprinses maar zozo.

In de jaren daarna, mag ze zelf ook op de latten. Eerst voorzichtig aan papa's hand (kijk die geconcentreerde blik)

Maar al snel krijgt ze de smaak te pakken.

En vermaakt ze zicht opperbest in de sneeuw.

Gelukkig is er ook altijd wel iemand in de buurt om even te helpen. Zoals Prinses Mabel hier.

Over het algemeen zijn de fotosessies uiterst zonnig!

En dat levert leuke foto's van de Amalia en haar ouders op.

In 2017 zien we heel de familie in actie op de piste. Amalia als middelste tussen haar ouders en zusjes in.

Volgende week is er weer een nieuwe fotosessie in Lech. Natuurlijk lees je op Nouveau.nl het laatste nieuws en zie je de leukste foto's van Máxima, Amalia, Willem-Alexander, Ariane en Alexia op de ski's.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in