Het verhaal hoe deze 5 koninklijke stellen elkaar leerden kennen, zou zó uit een Hollywoodfilm kunnen komen. Victoria’s Daniel was bijvoorbeeld haar personal trainer. Zwijmel mee

1. Frederik van Denemarken en Mary: De partyprins en de Aussie

Tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000 wordt de nietsvermoedende Australische Mary Donaldson in een kroeg voorgesteld aan een knappe jongeman die zich introduceert als ‘Fred’.

Dat het kroonprins Frederik van Denemarken is, ook wel bekend als ‘Turbo Freddy’ door de snelheid waarmee hij van vriendin wisselt, weet ze dan nog niet.

Ze beginnen een lange-afstandsrelatie, totdat Mary in 2001 naar Europa verhuist. Niemand heeft dan nog in de gaten dat dít wel eens de toekomstige koningin van Denemarken kan worden. Pas in 2003 wordt hun verloving aangekondigd. 

 

Een bericht dat is gedeeld door @queenleonor op

2. Felipe van Spanje en Letizia; de journaliste en de knappe kroonprins

Letizia Ortiz Rocasolano is verslaggeefster en presentatrice van het Spaanse avondjournaal. Een bekend gezicht in alle Spaanse huiskamers. In 2002 is zij net gescheiden na een huwelijk van één jaar.

Op een etentje bij een collega dat jaar en kort daarna, als ze verslag geeft van een olieramp, ontmoet ze de Spaanse troonopvolger Felipe.

Zelden werd een romance zo onder de pet gehouden, want als ze in november hun verloving aankondigen, komt dat grotendeels als  verrassing.

Letizia is van eenvoudige komaf én al eerder getrouwd geweest. Dat dat huwelijk nooit kerkelijk is ingezegend, maakt de weg vrij voor de knappe journaliste en de toekomstige koning.

 

Een bericht gedeeld door KiK âRT (@kikartnovias) op

3. Victoria en Daniel: Kroonprinses valt voor personal trainer

Victoria van Zweden valt als een blok voor haar personal trainer Daniel Westling. Dat komt haar op behoorlijk wat kritiek te staan. Daniel zou niet van haar klasse zijn.

De knappe kroonprinses bijt fel van zich af als ze daar in een interview op gewezen wordt:

'’Ik denk dat de moderne manier om te trouwen is wanneer je van elkaar houdt, ook voor de Zweden. Dan maakt het niet uit waar iemand vandaan komt." 

Die woorden werden bekrachtigd in 2010 toen het stralende paar voor het oog van de wereld trouwde. 

4. Haakon en Mette-Marit: De kroonprins en het burgermeisje met ruig verleden

Daags voor hun huwelijksdag maken Haakon en  Mette-Marit Tjessem Hoiby schoon schip tegenover de Noorse Media.

De geruchten dat Mette-Marit niet bepaald een schoon blazoen heeft, doen dan al een tijdje de ronde.

In de openhartige verklaring vertelt de blonde schone over haar drugsverleden en losbandige jaren. Ze heeft dan al een zoon, Marius, uit een korte affaire met een man die inmiddels in de gevangenis zit.

Over hoe ze elkaar ontmoet hebben, zijn ze het niet eens. Mette-Marit zegt dat ze Haakon al een jaar of vier kent, Haakon houdt het op twee. Waar die ontmoeting dan precies heeft plaatsgevonden, is niet duidelijk.

De Noorse bevolking is sceptisch, maar Haakon staat onverminderd achter zijn geliefde en ook zijn ouders steunen zijn keuze. Ze trouwen op een zonovergoten dag in 2001. Zucht...

 

Een bericht dat is gedeeld door @myfavouriteroyals op

5: Máxima en Willem-Alexander: De houterige prins en passievolle latina

In 1999 zijn Willem-Alexander en Máxima allebei op een feest van de hertogin van Alva in Sevilla. Máxima staat bij de deur om iedereen bij binnenkomst te fotograferen.

Onze kroonprins is 'not amused' van de plotselinge camera in zijn gezicht. Geen goed begin voor dit stel. Later die avond raken ze alsnog in gesprek en ze spreken die week nog een keer af. Volgens geruchten zegt Máxima na die date dat de prins wel wat houterig danst.

Máxima werkte op dat moment als international sales manager voor Latijns-Amerika bij de Deutsche Bank in New York. Toen hun relatie serieuze vormen aannam, liet ze zich overplaatsen naar Brussel.

Willem-Alexander onthulde in een interview met Paul Witteman en Maartje van Weegen hoe hij Máxima op de bevroren Hofvijver in Den Haag ten huwelijk heeft gevraagd. Máxima vult aan dat ze, ondanks de kou,  meteen 'ja' roept.

Dat heeft nog best wat voeten in de aarde, want Máxima’s vader Jorge Zorregieta maakte deel uit van het regime van de Argentijnse dictator Videla. Pas als hij niet aanwezig mag zijn bij de trouwerij, stemt het kabinet in en staat niets het gelukkige paar nog in de weg.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Niet alleen Willem-Alexander en Máxima gaan ergens anders wonen, ook prinses Margarita en haar gezin gaan verhuizen.

De prinses heeft een eeuwenoude monumentale hoeve in Wassenaar gekocht volgens Royalty. Prijskaartje: anderhalf miljoen euro. Dat betekent dat er binnenkort geen vier Oranje-gezinnen meer op landgoed De Horsten wonen, maar nog maar twee.

Het oude huis van Margarita en gezin op De Horsten

Ons koningspaar hoopt dit jaar nog, of toch uiterlijk begin volgend jaar (afhankelijk van de voortgang van de verbouwing) te verhuizen naar Huis ten Bosch in het Haagse Bos. “We verlaten dit huis met heimwee’’, zei Máxima er tijdens de zomerfotosessie over. “Het betekent heel veel voor ons. Het wordt wennen.’’

Willem-Alexander, nichtje Margarita en neven Pieter-Christiaan en Floris wonen momenteel nog allemaal op het landgoed, dat van prinses Beatrix was maar per vorig jaar eigendom is van de koning.

Pieter-Christiaan, Floris en zijn vrouw Aimee

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Wat houden wij toch van Michelle Obama. Afgelopen zondag bezocht ze samen met dochters Sasha en Malia een concert van Beyoncé en Jay-Z in Parijs. En ja, daar is heel leuk beeld van.

Michelle (want ja, Sasha en Malia waren ineens verdwenen) zette de boel op stelten met haar coole dance moves.

Twee moeders

Lang alleen was ze niet, want niemand minder dan Tina Knowles, de moeder van Beyoncé, kwam even buurten. Ook zij begon lekker te swingen. Uiteraard verschenen in rap tempo de beelden van beide moeders op social media. Eerlijk is eerlijk, dat is genieten. Wat geweldig!

 

 

Bron: TMZ Beeld: Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in