Alle hoedjes verzamelen!

Paarden, hoedjes en volop chique mensen. Vergaap jij je ook altijd aan de Britse polowedstrijden en The Royal Ascot? Binnenkort kun je zelf flaneren tijdens het Nederlandse antwoord op Paleis Het Loo.

Bij het Apeldoornse paleis wordt op zaterdag 26 en zondag 27 augustus een polo-evenement (Royal Polo at the Palace) gehouden waardoor je je even bij The Royal Ascot waant. Alleen wordt er dus niet geracet, maar gepoloot.

Vier teams strijden om een cup, er is een Engelse speaker en er wordt zelfs een award uitgereikt voor het beste hoedje. Het belooft een chique middag te worden, want er geldt een dresscode en de opbrengsten van het weekend gaan naar een goed doel.

Wil jij je ook een royal wanen? Tickets zijn al beschikbaar vanaf 25 euro. Het paleis, de tuinen en de koninklijkste stallen zijn ook te bezoeken, en er is momenteel een hoedententoonstelling te zien waarin zo’n honderd hoeden van prinses Beatrix worden getoond.

Waarom wij onze koningin zo geweldig vinden? Ze is geïnteresseerd, warm en spontaan. En ze kan heel geregeld zo ontzettend hard lachen. Zo maar wat (ontzettend leuke) beelden van afgelopen weken.

Tijdens een bezoek aan zorginstelling Nieuw Unicum:

Op de Pabo van de Hogeschool Leiden:

Ook op de Hogeschool Leiden:

Bij de opening van de Week van het Geld:

Met de Olympische medaillewinnaars op Noordeinde:

Na afloop van het Koningsdagconcert in Groningen:

Bij de première van Gurre-Lieder van het Nationale Opera & Ballet:

Beeld: ANP

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in https://www.nouveau.nl/artikel/schrijf-je-nu-voor-de-nouveau-nieuwsbrief

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in