Alle hoedjes verzamelen!

Paarden, hoedjes en volop chique mensen. Vergaap jij je ook altijd aan de Britse polowedstrijden en The Royal Ascot? Binnenkort kun je zelf flaneren tijdens het Nederlandse antwoord op Paleis Het Loo.

Bij het Apeldoornse paleis wordt op zaterdag 26 en zondag 27 augustus een polo-evenement (Royal Polo at the Palace) gehouden waardoor je je even bij The Royal Ascot waant. Alleen wordt er dus niet geracet, maar gepoloot.

Vier teams strijden om een cup, er is een Engelse speaker en er wordt zelfs een award uitgereikt voor het beste hoedje. Het belooft een chique middag te worden, want er geldt een dresscode en de opbrengsten van het weekend gaan naar een goed doel.

Wil jij je ook een royal wanen? Tickets zijn al beschikbaar vanaf 25 euro. Het paleis, de tuinen en de koninklijkste stallen zijn ook te bezoeken, en er is momenteel een hoedententoonstelling te zien waarin zo’n honderd hoeden van prinses Beatrix worden getoond.

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in