Een echte ‘Marie-Chantal’ is een royal musthave

Haar kinderbruidsmode schitterden afgelopen weekend op de bruiloft van de Hannovers. Als kroonprinses van Griekenland hoeft ze niet te werken, maar Marie-Chantal (48) bouwde de laatste jaren toch een succesvolle modebusiness op.

Iedereen zag er prachtig uit op de bruiloft van prins Ernst August Jr. en zijn Ekaterina. Maar specifiek bruidskindjes India en Sacha Casiraghi (de kleinkinderen van Caroline van Monaco) vielen in de smaak. Zij droegen dan ook koninklijk waar: een jurkje en pakje dat speciaal voor de gelegenheid ontworpen werd door kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland.

Vol trots keek zij (als een van de geschatte 700 gasten voor het kerkelijk huwelijk) toe hoe de kinderen van Ernst August’s stiefbroer Andrea de show stalen in haar designs.

Bekijk ook: Foto’s: omstreden adelhuwelijk

Het was de tweede keer dat we haar ontwerpen (die ze helaas niet verkoopt onder haar eigen label Marie-Chantal, maar speciaal voor de gelegenheid maakte) in een societyhuwelijk terugzien: ook de kleintjes op de bruiloft van Nicky Hilton droegen Marie-Chantal.

 

Flower girls finding flowers #mrsrothschild

Een bericht gedeeld door Jaime Johnson (@jaime__johnson) op

 

Flower-girls and pageboys @mariechantalchildren 🌸 #flowergirldresses

Een bericht gedeeld door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

 

 

 

Tijdens haar bezoek aan Drachten werd de koningin gevraagd om een reactie op het vreselijke treinongeluk in Oss vanmorgen waarbij vier kinderen om het leven kwamen. 

"Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss'', laat koningin Máxima weten. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. "We hebben geen woorden'', aldus Máxima vanmorgen tijdens een bezoek aan Drachten.

Donderdagochtend kwamen vier kinderen om het leven toen de elektrische kar waarin zij zaten werd aangereden door een trein bij een spoorwegovergang in Oss. Nog een kind en een volwassene, de bestuurster van de zogeheten stint, liggen volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Bron en beeld: ANP

Nu Prinsjesdag erop zit, gaan we Máxima weer meer en meer zien. Vandaag (donderdag) ging ze op bezoek in Drachten. En daar droeg ze een wel heel opvallend sieraad.

De koningin was in Drachten bij ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas, een stichting waar ze erevoorzitter van is. Het doel van de stichting is dat alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen van Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

We zien Máxima regelmatig aan het werk voor Méér Muziek in de Klas, en inmiddels is het zo'n beetje een zekerheidje geworden dat onze koningin een opvallende outfit aantrekt voor haar ochtenden omringd door schoolkinderen. In juni koos ze bijvoorbeeld voor haar inmiddels bekende jumpsuit van Natan, en afgelopen december straalde ze in een geweldige Natan met veren.

Wat dat betreft stelde ze ook deze donderdag niet teleur met een bekende kleurige rok en een wel heel opvallende oranje ketting met bijpassende oorbellen (ook allemaal van Natan). Die ze ook al eerder combineerde met deze outfit, zoals op dit kerstportret uit 2016.

UPDATE: Máxima besteedde in Drachten ook aandacht aan het vreselijke bakfietsongeluk dat vanochtend plaatsvond in Oss, waarbij vier kinderen om het leven kwamen.

Beeld: ANP/RVD - Jeroen van der Meyde

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in