Een echte ‘Marie-Chantal’ is een royal musthave

Haar kinderbruidsmode schitterden afgelopen weekend op de bruiloft van de Hannovers. Als kroonprinses van Griekenland hoeft ze niet te werken, maar Marie-Chantal (48) bouwde de laatste jaren toch een succesvolle modebusiness op.

Iedereen zag er prachtig uit op de bruiloft van prins Ernst August Jr. en zijn Ekaterina. Maar specifiek bruidskindjes India en Sacha Casiraghi (de kleinkinderen van Caroline van Monaco) vielen in de smaak. Zij droegen dan ook koninklijk waar: een jurkje en pakje dat speciaal voor de gelegenheid ontworpen werd door kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland.

Vol trots keek zij (als een van de geschatte 700 gasten voor het kerkelijk huwelijk) toe hoe de kinderen van Ernst August’s stiefbroer Andrea de show stalen in haar designs.

Bekijk ook: Foto’s: omstreden adelhuwelijk

Het was de tweede keer dat we haar ontwerpen (die ze helaas niet verkoopt onder haar eigen label Marie-Chantal, maar speciaal voor de gelegenheid maakte) in een societyhuwelijk terugzien: ook de kleintjes op de bruiloft van Nicky Hilton droegen Marie-Chantal.

 

Flower girls finding flowers #mrsrothschild

Een bericht gedeeld door Jaime Johnson (@jaime__johnson) op

 

Flower-girls and pageboys @mariechantalchildren 🌸 #flowergirldresses

Een bericht gedeeld door Marie-Chantal Of Greece (@mariechantal22) op

 

 

 

Tweeënnegentig kaarsjes blaast ze vandaag uit, en om dat te vieren trekken de Britten alles uit de kast voor hun koningin.

Normaliter viert de koningin haar verjaardag privé, en worden er om twaalf uur ’s middags alleen wat schoten gelost om haar nieuwe leeftijd te vieren. Maar om onduidelijke redenen, is 2018 anders. Dat brengt natuurlijk het gerucht met zich mee dat het Elizabeths laatste verjaardag als vorst is, maar dat ontkent het paleis nog altijd met klem.

Vandaag (zaterdag) viert de queen haar verjaardag met haar landgenoten in de Royal Albert Hall, waar een groot concert wordt gegeven dat om 21.00 uur ’s avonds (Nederlandse tijd) ook te zien zal zijn op de BBC.

En voor Elizabeth komen niet de minste artiesten opdraven: Sting, Shaggy, Kylie Minogue, Tom Jones, Shawn Mendes en Ladysmith Black Mambazo behoren tot de gelukkigen die de koningin in levende lijve een happy birthday mogen wensen.

Harry en Meghan zijn zeker van de partij, net als Harry’s nichtjes en naar verluidt ook Charles en Camilla, maar Will en Kate laten vermoedelijk verstek gaan. Die hebben wel iets anders aan hun hoofd.

The Queen’s Birthday Party is op 21 april live te zien, om 21.00 uur op BBC One.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in 

Ben jij net als wij helemaal in de ban van Dutch design en de modekeuzes van Máxima? Dan is dit boek over designer Jan Taminiau echt iets voor jou.

Met het vijfde jubileum van koningsdag in de kijker, komen er heel wat boeken uit over koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Maar het nieuwe boek over Jan Taminiau is misschien wel de mooiste van allemaal.

In het boek wordt aan de hand van tientallen topstukken van de Nederlandse designer de rijkdom en diepte van zijn werk getoond. Klassiek, vrouwelijk, conceptueel en experimenteel: een Taminiau heeft het allemaal. En dat levert vanzelfsprekend prachtige plaatjes en verhalen op.

Jan Taminiau is vanaf dinsdag overal verkrijgbaar.

Beeld: Uitgeverij Waanders/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in