Nummer 10 - een Griekse in New York

Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een sociale vlinder.

We zoeken de meest stijlvolle modeprinses ter wereld. Vandaag beginnen we met onze nummer tien, de Griekse societyprinses Olympia (20).

 

🖤❤️#dolceandgabbana 🖤❤️

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

Papa is de kroonprins van Griekenland, mama een voormalig socialite. Prins Charles is haar peetvader, en ze heeft nauwe familiebanden met de Getty’s, bloedje rijke Amerikaanse oliemagnaten. Ooit werd ze gelinkt aan prins Harry, maar die romance heeft ze altijd ontkend.

Lees ook: 7x het leukste van Mette-Marit

 

Thank you so much @stefanogabbana & #domenicodolce for having me in the @dolcegabbana show 🖤🖤 #DGfamily #DGfw18

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

 

Olympia werd geboren in New York, groeide op in Londen en heeft een neusje voor alles wat cool is. Op haar zeventiende liep ze stage op de coutureafdeling van Dior. Ze werd vorig jaar een van de gezichten van Michael Kors, en wandelde op de catwalk voor Dolce and Gabbana. En ze stond al model voor bladen zoals Teen Vogue, Tatler en W.

 

💗 @michaelkors

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

Zelf wil ze liever achter de camera staan: momenteel woont ze weer in New York, waar ze fotografie studeert aan de beroemde Parsons School of Design. Daar is ze als een modevis in het water. Van Olympia hebben we zeker het laatste nog niet gehoord.

 

✨@ralphlauren #RLIconicstyle #RLPartner ✨ 📸 @andrewdaystudio

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op

 

@vanityfairitalia 📸 @alangelati

Een bericht gedeeld door Olympia of Greece (@olympiagreece) op  

De top tien tot zover:
10: Olympia

Zelden zagen we Prinses Charlène van Monaco zo ontspannen. Na de overwinning van Daniel Ricciardo op het stratencircuit van Monaco (Formule 1) feliciteerde de prinses hem met een grote fles champagne.

Of ze ook een slokje wilde? Ja hoor! Zonder pardon zette ze de fles Cabbon champagne aan haar mond.

De coureur, Prins Albert, Andrea Casiraghi en Pierre Casiraghi zien de humor er ook wel van in. Santé!

Beeld: ANP.

Koningin Máxima straalde tijdens het gala voor de vijftigste verjaardag van Kroonprins Frederik van Denemarken in een jurk van één van haar favoriete ontwerpers: Jan Taminiau.

Bijzonder was dat de jurk tot eerder deze week werd vertoond op de expositie van Taminiau's werk op Utrecht Centraal. Toen de jurk uit de collectie werd verwijderd, wist iedereen wel hoe laat het was en inderdaad: Máxima droeg 'm met verve tijdens het gala-diner.

Máxima droeg de jurk ook al tijdens een feestelijk diner voor de vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander vorig jaar.

Japanse zaal

Taminiau liet zich voor de jurk inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. De bamboe en kersenbloesem die daarop te zien zijn, brachten de ontwerper op het idee voor de stengels en dwarrelende bloemen op de japon.

Máxima zat zaterdagavond tijdens het galadiner vlakbij de jarige Frederik. Ook de Deense koningin Margrethe, de Noorse kroonprins Haakon, koningin Mathilde van België en de Zweedse koning Carl Gustaf zitten aan tafel met Frederik.

Koning Willem-Alexander zat bij Frederiks echtgenote kroonprinses Mary, de Zweedse koningin Silvia en groothertog Henri van Luxemburg, waar hij deze week op Staatsbezoek was.

Het was een feestelijke dag in Denemarken.

Beeld: Hollandse Hoogte/ANP. Bron: ANP.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in