Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zet de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: een adellijke actrice.

Vandaag schijnen we de spotlights op de nummer zes in onze top tien modeprinsessen: prinses Ira von Fürstenberg (77).

De achternaam schreeuwt mode, en inderdaad: Ira is een voormalig schoonzus van Diane von Fürstenberg. Overigens is dat wel haar minst imposante familieband. Ze is de dochter van een Duitse prins en een Fiat-erfgenaam. Haar overgrootmoeder was de Amerikaanse erfgenaam Jane Campbell. En ze stamt af van de Schotse aristocraten-familie waar de Monegasken ook hun roots in hebben.

Article continues after the ad

Royale banden genoeg dus, maar Ira verdiende haar sporen niet als dame van adel maar als beeldschone actrice (in B-films door de decennia heen) en als PR-manager voor Valentino. Ze stond meermalen in de Vogue. Dat schepte natuurlijk diepe modebanden waar ze tegenwoordig nog steeds zijlings van profiteert. Al houdt ze zich nu vooral bezig met haar eigen sieradenlijn.


Overigens had het allemaal heel anders kunnen lopen, voor Ira. Na het overlijden van Grace Kelly gingen in Monte Carlo hardnekkige geruchten dat prins Reinier een oogje op haar had. De twee zouden een affaire zijn begonnen, maar omdat de zoon van Ira voor zijn beurt sprak en die relatie openbaarde, kwam het nooit tot een aanzoek en dus een Monegaskisch prinsessendom.

De top tien tot zover:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: Madeleine van Zweden
8: Elisabeth Von Thurn und Taxis
7: Michael of Kent
6: Ira von Fürstenberg