Wie is de ultieme modeprinses? Nouveau zette de tien meest originele moderoyals van door de jaren heen op een rij, op zoek naar de absolute nummer één. Vandaag: the one who rules them all.

We zijn bovenaan onze lijst met modeprinsessen beland. Vandaag onthullen we onze absolute nummer één: onze eigen koningin Máxima (46).


Er kan er maar één de winnaar zijn. En dat dat in ons geval onze eigen koningin is, is natuurlijk best een beetje verdacht. Het riekt naar bevooroordeeldheid, zullen we maar zeggen. En oké, een heel klein beetje is dat ook wel zo: want wat mogen we trots zijn op zo’n beauty van een koningin.

Article continues after the adToch gooit Máxima’s stijlgevoel ook in het buitenland hoge ogen. Ze staat steevast op de lijsten met koninklijke stijliconen, en wordt ook in Groot-Brittannië (het thuisland van onze nummer twee) geroemd om haar modegevoel. Haar prachtige jurk bij de inhuldiging liet zien: zij is de echte stijlkoningin.


Dat is niet altijd zo geweest. Toen Máxima met Willem-Alexander aan het daten sloeg, had ze nog niet zoveel (Hollandse) kaas gegeten van het modevak. Maar met de hulp van designers zoals Jan Taminiau en Edouard Vermeulen van Natan kwam dat helemaal in orde.


Máxima durft risico’s te nemen, zoveel is wel zeker. Maar met name de laatste jaren slaat ze de plank eigenlijk bijna nooit meer mis. Waar Máxima komt, letten modeliefhebbers op. Wat wil je nog meer, van een koningin?Onze officiële top tien:
10: Maria-Olympia van Griekenland
9: Madeleine van Zweden
8: Elisabeth Von Thurn und Taxis
7: Michael of Kent
6: Ira von Fürstenberg
5: Deena Aljuhani Abdulaziz
4: Charlotte Casiraghi
3: Charlene van Monaco
2: Kate Middleton
1: Máxima

Beeld: RVD/Photography Erwin Olaf/GettyImages