De koning wordt geïnterviewd door journalist, theater- en televisiemaker Wilfried de Jong.

Het programma is een productie van de NOS en RTL en wordt uitgezonden op woensdag 26 april om 20.33 uur op de zenders NPO1 en RTL 4.

Lees ook: Fotoserie: Willem-Alexander en Máxima openen de Koningsspelen in Veghel

'Ik ga het heel leuk vieren'
Tijdens de Koningsspelen liet Willem-Alexander afgelopen vrijdag al iets los over de viering van zijn verjaardag. De koning blikte vooruit op zijn verjaardag op donderdag 27 april: "Voor zover je kunt vieren dat je 50 jaar wordt, ga ik het heel leuk vieren met de familie. Het is op dit soort momenten belangrijk om stil te staan bij wat je hebt. Dat je gezond bent een heel lief gezin om je heen hebt."

Overal ter wereld
Ook in de rest van de wereld is het vraaggesprek te zien. Om 20.55 uur Nederlandse tijd wordt het via de zender BVN uitgezonden.

Ons koningspaar gaat deze week op staatsbezoek in Luxemburg. Dus pakt Máxima deze Tweede Pinksterdag alvast haar koffer. Met misschien wel deze outfits erin.

Het was in mei 2013 een van haar eerste kennismakingsbezoeken in het buitenland. Leuk dus, dat Máxima zo kort na haar vijfjarig jubileum als koningin weer terugkeert. Destijds gooide ze hoge ogen in Natan, en geheid dat die designer ook nu weer in de garderobe meereist.

Net als wellicht Máxima's andere favorieten Claes Iversen en Jan Taminiau. Nouveau dook in hun collecties op zoek naar pareltjes die Máxima nog niet gedragen heeft, maar wie weet wel debuteert, op Luxemburgse bodem. Wij zien haar in elk geval wel shinen in (variaties op) deze beauties.

Van Natan:Van Jan Taminiau:


Van Claes Iversen:

Beeld: ANP/Jan Taminiau/Natan/Claes Iversen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...