Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Mette-Marit (45) chronisch ziek

Bij de Noorse kroonprinses Mette-Marit is een chronische longziekte vastgesteld. Het gaat om een ongebruikelijke variant van longfibrose, zo maakte het Noorse hof bekend. Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon, is 45 jaar en merkte dat haar conditie achteruit ging de laatste jaren  "Nu weten...

Mette-Marit (45) chronisch ziek

Bij de Noorse kroonprinses Mette-Marit is een chronische longziekte vastgesteld. Het gaat om een ongebruikelijke variant van longfibrose, zo maakte het Noorse hof bekend.

Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon, is 45 jaar en merkte dat haar conditie achteruit ging de laatste jaren

 "Nu weten we ook hoe dat komt", zegt de kroonprinses. Zij en Haakon kiezen ervoor om het nieuws van haar ziekte nu bekend te maken, omdat ze in de toekomst wellicht niet meer aan alle verplichtingen mee kan doen en ze in de toekomst rekening zal moeten houden met haar toestand.

Bij longfibrose wordt zuurstof niet goed opgenomen waardoor patiënten benauwd of kortademig kunnen worden. Het kan ook leiden tot een vermindering van de gemiddelde levensverwachting, wat Mette-Marit zich ook beseft.

Ze zegt blij te zijn dat de ziekte op tijd is ontdekt. "Mijn doel is nog steeds om zoveel mogelijk te werken en zoveel mogelijk aan officiële gelegenheden deel te nemen."

Bron en beeld: ANP