Zo warmt de first lady ons langzaam voor zich op

Ze laat duidelijk merken óók niet altijd gecharmeerd te zijn van haar man, en werkt aan haar eigen imago als first lady. Hoe Melania Trump (47) zich positief in de kijker speelt.

Ze begon haar bestaan als first lady zacht gezegd een beetje wankelend. Niet alleen omdat Donald Trump nou eenmaal de meest controversiële president ooit is, maar ook omdat ze niet direct meeverhuisde naar het Witte Huis en op de zwarte lijst stond bij menig modelabel. Niemand had erg veel zin in de Trumps, kort gezegd. Maar na vijf maanden aan het roer, begint daar wat Melania aangaat toch langzaam verandering in te komen.

Grappen met de paus
Tijdens de eerste reeks staatsbezoeken van president Trump in mei, hield Melania zich knap staande. Daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Ze wond bijvoorbeeld de paus compleet om haar vinger, de twee stonden al snel te grappen ‘over wat ze Donald precies te eten gaf’.

Sowieso maakte ze duidelijk echt niet altijd Team Donald te zijn. Zo ging ze meermalen viral (zie onderaan) omdat ze hem geen hand wilde geven. Eerder al was er de video (ook hieronder te vinden) waarop ze hem een stoot gaf toen hij tijdens het Amerikaanse volkslied zijn hand niet op zijn hart legde. Het maakt allemaal dat de wereld langzaam opwarmt voor de ijskoningin van het Witte Huis.

Off the rack
Ook komt er steeds minder kritiek op haar modekeuzes. Al koopt ze alles nog altijd off the rack omdat veel designers er de neus voor ophalen. Ze kan het met haar modellenlijf hebben, dus geen man overboord. Bovendien is mode echt niet waar ze het over wil hebben, nu ze officieel in het Witte Huis woont.

Lees ook: Deze 10 designers willen first lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Volgens insiders wil Melania meer en meer af van haar imago als modelvrouwtje. De komende maanden gaat ze zich daarom richten op haar favoriete goede doelen en hulpverlening voor kinderen. Het moet de goodwill kweken die ze binnen de first family zo hard nodig hebben. Want een ding is zeker: Donald gaat dat niet doen.

Handje vasthouden? Dachutnie!

Herkansing? Weer mis.

Vaderlandsliefde: letten we even op, Donald?

 

Ons koningspaar is de komende dagen op staatsbezoek in Luxemburg. En werd daar vanochtend groots onthaald.

Het programma van de eerste dag in gezelschap van groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa is stevig. Na de welkomstceremonie bij het Groothertogelijk Paleis in Luxemburg-Stad leggen Willem-Alexander en Máxima (alweer prachtig in zijde!) een krans bij het nationale oorlogsmuseum.

In de middag ontmoeten ze de voorzitter van het parlement, de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken. Ook staat er een meeting met de burgemeerster van Luxemburg op de planning. En een mooie stadswandeling door de werelderfgoedstad.

Daarna is het hop, naar het hotel, waar Máxima en Willem-Alexander geen tijd hebben om met de voetjes omhoog te gaan. 's Avonds verschijnen ze namelijk alweer bij een staatsbanket in het paleis. Wij hebben nu alvast zin in de foto's van die glamourous avond. En alle andere outfits die Máxima gaat dragen tijdens haar drie dagen in Luxemburg natuurlijk.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Meghan en Harry hebben gisteren (dinsdag) hun eerste evenement bijgewoond als de Duke and Duchess of Sussex: de newlyweds maakten hun debuut op een tuinfeestje ter gelegenheid van de 70e verjaardag van prins Charles.

De toekomstige koning is pas in november jarig, maar dat wordt nu her en der al gevierd. Met een garden party bij Buckingham Palace bijvoorbeeld. Waar naast Charles en Camilla ook het nieuwste royal stel, Harry en Meghan dus, op de gastenlijst stond.

Dat zag er nog een beetje onwennig uit voor Meghan (die vast liever op huwelijksreis was gegaan dan naar dit niet zo spannende fuif), maar de kop is er nu af: haar eerste officiële duchess-taak zit erop. Bovendien: nadat Charles haar naar het altaar liep, was ze hem wel een tegendienstje verschuldigd, toch?

Beeld: ANP