Zo warmt de first lady ons langzaam voor zich op

Ze laat duidelijk merken óók niet altijd gecharmeerd te zijn van haar man, en werkt aan haar eigen imago als first lady. Hoe Melania Trump (47) zich positief in de kijker speelt.

Ze begon haar bestaan als first lady zacht gezegd een beetje wankelend. Niet alleen omdat Donald Trump nou eenmaal de meest controversiële president ooit is, maar ook omdat ze niet direct meeverhuisde naar het Witte Huis en op de zwarte lijst stond bij menig modelabel. Niemand had erg veel zin in de Trumps, kort gezegd. Maar na vijf maanden aan het roer, begint daar wat Melania aangaat toch langzaam verandering in te komen.

Grappen met de paus
Tijdens de eerste reeks staatsbezoeken van president Trump in mei, hield Melania zich knap staande. Daar zijn vriend en vijand het wel over eens. Ze wond bijvoorbeeld de paus compleet om haar vinger, de twee stonden al snel te grappen ‘over wat ze Donald precies te eten gaf’.

Sowieso maakte ze duidelijk echt niet altijd Team Donald te zijn. Zo ging ze meermalen viral (zie onderaan) omdat ze hem geen hand wilde geven. Eerder al was er de video (ook hieronder te vinden) waarop ze hem een stoot gaf toen hij tijdens het Amerikaanse volkslied zijn hand niet op zijn hart legde. Het maakt allemaal dat de wereld langzaam opwarmt voor de ijskoningin van het Witte Huis.

Off the rack
Ook komt er steeds minder kritiek op haar modekeuzes. Al koopt ze alles nog altijd off the rack omdat veel designers er de neus voor ophalen. Ze kan het met haar modellenlijf hebben, dus geen man overboord. Bovendien is mode echt niet waar ze het over wil hebben, nu ze officieel in het Witte Huis woont.

Lees ook: Deze 10 designers willen first lady Melania Trump niet kleden (of juist wel)

Volgens insiders wil Melania meer en meer af van haar imago als modelvrouwtje. De komende maanden gaat ze zich daarom richten op haar favoriete goede doelen en hulpverlening voor kinderen. Het moet de goodwill kweken die ze binnen de first family zo hard nodig hebben. Want een ding is zeker: Donald gaat dat niet doen.

Handje vasthouden? Dachutnie!

Herkansing? Weer mis.

Vaderlandsliefde: letten we even op, Donald?

 

Ons koningspaar gaat komende week op bezoek bij de Britse royals. En hoewel die elkaar natuurlijk nog wel eens tegenkomen, is zo'n officieel bezoek al best even geleden.

Voor royalliefhebbers wordt volgende week een feest: Willem-Alexander en Máxima gaan op tweedaags staatsbezoek naar Londen, logeren op Buckingham Palace en treffen naast koningin Elizabeth óók Charles en Camilla én premier Theresa May. Op Nouveau.nl doen we er uiteraard uitgebreid verslag van.

De Oranjes waren in 2013 voor het laatst op Buckingham Palace, toen om als nieuwe koning en koningin kennis te maken met queen Elizabeth. Eerder dat jaar werden ze nog samen gezien met Charles en Camilla, die naar onze troonwisseling kwamen.

In 2014 trof Máxima Camilla nog een keer, tijdens de Franse herdenking van de 70e verjaardag van D-Day. Een jaar later vloog Máxima naar Londen om samen met Kate Middleton deel te nemen aan de Britse Dodenherdenking.

Of de Oranjes Will en Kate ook deze ronde treffen is nog niet bekend: er is dinsdagavond wel een staatsbanket op het paleis, dus wie weet...

Meghan en Harry zijn dan uiteraard nog in Australië. Op die ontmoeting zullen we dus gewoon moeten blijven wachten.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Prinses Charlene vloog deze week naar New York voor de Princess Grace Awards. Zonder man Albert, maar mét maatpak.

De Monegaskische royal was aanwezig bij de chique prijsuitreiking in restaurant Cipriani aan Broadway. De Princess Grace Award wordt elk jaar uitgereikt aan artistiekelingen die zich in het afgelopen jaar onderscheiden hebben. Een hele eer dus, zeker als je het beeldje (een bronzen Grace) ook nog eens uit handen van haar schoondochter krijgt.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOSTARAM? A #princesaCharlene de #Monaco participou da Festa de #Gala Princesa Grace 2018, realizada na #NewYork #Cipriani 25 Broadway. O evento de caridade foi criado pelo príncipe Rainier III de Mônaco há 36 anos, para honrar o legado da Fundação #GraceKelly, que apoia talentos no mundo do teatro, dança e cinema, dando doações em forma de bolsas de estudo. (O #principeAlbert não pôde participar este ano porque está na Albânia para uma visita oficial de dois dias). Linda de viver, Charlenne escolheu #smoking da #RalphLauren com #scarpin da #Louboutin e #joias da #Cartier. Gostaram? 👍🏻 ou 👎🏻? 📸Getty (Confira outros posts e marque aqui quem você acha que vai gostar do nosso perfil!) #princessCharlene

Een bericht gedeeld door Francisco Campelo (@colunadocampellooficial) op

Charlene trok voor de gelegenheid een pak van Ralph Lauren uit de kast. Prins Albert was op het moment van de uitreiking in Albanië voor een staatsbezoek. Gelukkig staat Charlene prima haar mannetje.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in