Hij zou zijn dochter weggeven, maar na een gezondheidscrisis en een paparazzirelletje heeft Thomas Markle besloten niet naar Londen te vliegen voor de royal wedding.

Het paleis heeft inmiddels een verklaring uitgedaan waarin wordt toegegeven dat pa Markle inderdaad niet aanwezig is zaterdag. En dat terwijl eerder al officieel aangekondigd was dat hij zijn dochter naar het altaar zou lopen.

“Dit is een diep persoonlijk moment voor Ms. Markle in de dagen voor haar bruiloft”, liet een woordvoerder weten. “Zij en de prins vragen om begrip en respect voor Mr. Markle in deze moeilijke situatie.”

Meghans vader zou vorige week een hartaanval hebben gehad, maar nog altijd naar de bruiloft hebben gewild. Toen een paar dagen geleden uitlekte dat hij afspraken had gemaakt met paparazzi om zichzelf in de voorbereidingen naar het huwelijk vast te laten leggen (volgens gefluister tegen een leuke betaling) was de maat vol voor papa Markle. Hij kan de stress niet meer aan, en blijft thuis in Mexico.

Heel sneu voor Meghan, die dus net als Harry maar één ouder bij haar grote dag heeft. De relatie tussen vader en dochter kwam al vaker negatief in het nieuws. Zo zou Thomas Markle de prins nog niet eens ontmoet hebben. Dat gaat nu dus ook niet meer gebeuren, voor hun jawoord.

Gelukkig is de band met Meghans moeder Doria heel anders. Zij is al sinds afgelopen weekend in Londen (waar ze Moederdag vierde met haar dochter), en slaapt de nacht voor de royal wedding samen met Meghan in een nabijgelegen hotel. Daarna rijden de twee samen naar Windsor Castle. Of Doria haar dochter nu ook gaat weggeven, zal zaterdag blijken.

 

Ja, we zwijmelen gewoon nog even door hoor. Nu er steeds meer beelden van het huwelijk binnendruppelen, viel ons die bijzondere momenten op waarbij het stel echt even alleen oog lijkt te hebben voor elkaar... 

1. Meghan naast haar prins:

2. Hand in hand in de koets:

3. Volgens liplezers zegt Harry op dit moment: "You look amazing... I'm so lucky."

4. Prachtig beeld van Harry die zijn bruid naar buiten begeleidt...

 

Een bericht dat is gedeeld door @cmillertiu op

5. Het gelukkige stel in de kerk voordat de ceremonie begint...

 

Een bericht gedeeld door Clem (@lclemenstagram) op

6. Harry helpt Meghan galant de auto in:

 

Een bericht gedeeld door AL’ NYAH (@al_nyah) op

7. Vlak voor dé kus:

8. Harry doet voorzichtig Meghan's sluier af. Meghan kijkt hem aan en hij zegt schattig: "Hi". Zucht...

 

Als íets 'not done' is op een trouwerij, is het wel wit dragen. De kleur van de bruidsjurk. Oprah koos voor een beige outfit, maar eenmaal in Engeland, besefte dat door het felle zonlicht, de jurk bijna wit werd op foto's. Gelukkig was daar Team Stella McCartney om haar uit de brand te helpen: