Haar royal wedding was een waar sprookje, maar naar het schijnt ging er een teleurstelling aan vooraf: Meghan Markle mocht de tiara van haar dromen niet dragen op haar grote dag.

De duchess zou haar oog vooraf hebben laten vallen op een tiara met smaragden. Maar volgens de Britse krant The Sun ging de queen daar voor liggen. "Prins Harry was woest toen ze hoorden dat ze die niet mocht dragen", deelt een paleisbron. "Er volgde een verhitte discussie."

Article continues after the ad

Op zich had koningin Elizabeth zo haar redenen, delen insiders. De herkomst van de tiara was niet helemaal zeker, melden zij. "Er bestond enige zorg of de tiara oorspronkelijk uit Rusland was gekomen."

Een beetje een vreemd verhaal, maar het draaide er op uit dat Meghan haar B-keuze droeg tijdens haar droombruiloft. Ze had het al helemaal losgelaten. Maar drie keer raden welke tiara Elizabeths kleindochter Eugenie in oktober droeg op háár wedding... juist. Kennelijk was in de tussentijd de herkomst van het sieraad goed vastgelegd.

Het paleis geeft geen commentaar op het hele verhaal, en de bruiden waren allebei prachtig. Maar zuur moet het wel zijn geweest, voor Meghan.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in