De Engelsen praten graag nog even door over de wedding van vorige week. En weten ook zeker waarom Meghan een blijvertje is.

Wat Meghan zo bijzonder maakt binnen de royal family is dat ze feministisch is. En in die hele royal wedding day zat één duidelijk voorbeeldmomentje waarover de Engelsen los gingen op Twitter. Wie even met haar of zijn ogen knipperde, kon het moment zomaar missen. Het moment waarop een klein groots gebaar werd gemaakt.

Auto scène

Waar gaat dit nou helemaal om? Het zit ‘m in de ‘car scene’. Harry en Meghan stapten in die prachtige, kleine, elektrische cabrio Jaguar. Harry opende de deur voor zijn kersverse vrouw, hielp haar de auto in, liep vervolgens om de auto heen om in te stappen en… nu komt het: Meghan boog in die tussentijd naar links over de zitting om de deur voor haar man te openen! (Zie de foto hieronder.) Een handeling van niks. En toch, als je er over nadenkt, inderdaad van hoog statementgehalte.

Aandacht voor anderen

Volgens etiquette expert William Hanson toonde Meghan met deze handeling ook haar uitstekende manieren en haar aandacht voor andere mensen. Ah, en waarom maakt dit gebaar haar een blijvertje? In de film A Bronx Tale uit 1993 zit een dergelijke scène met bijbehorende conclusie: een vrouw die het portier voor je openmaakt, is – net als wanneer ze de helft van de restaurantrekening betaalt – een blijvertje...

Bron: Daily Mail
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl.Schrijf je nu in!

 

Ze zijn er vroeg bij dit jaar, maar Prins Charles, Prins William en Prins Harry deelden gisteren alledrie hun kerstkaarten op social media. En daar zitten heel wat leuke plaatjes tussen!

De foto is afgelopen zomer gemaakt door Hugo Burnand. Hij was tijdens het huwelijk van prins William en Kate de officiële bruiloftsfotograaf dus hij weet wel hoe je een koninklijk paar goed op de foto zet.

"Ik wens u allen een heel gelukkige kerst en nieuwjaar", staat er op het kaartje dat in de kerstboom hangt. Op de foto naast de tekst zit de prins van Wales samen met Camilla op een bankje in de tuin van Clarence House.

William deelde een leuke foto van heel de familie als kerstwens.

En Prins Harry koos voor een nieuw vrijgegeven foto die genomen werd op zijn trouwdag met Meghan.

Beeld: Pinterest

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Onze koningin sjeeste de afgelopen weken weer van hot naar her met de koninklijke koffers. Inmiddels kennen we de kast van Máxima dus van binnenuit. Wat haar erg goed staat: pied-de-poule.

 

 

En daar zagen we de koningin ook vaak in verschijnen. Daarom hieronder een mooi lijstje. 

1. Van top tot teen

Toen de president van Singapore samen met haar man een bezoek bracht aan Nederland koos de koningin voor pied-de-poule. En wel van top tot teen. De stijlvolle outfit is van Natan.

2. Twinning

De koningin en de Belgische koningin Mathilde leken wel modezusjes in 2007. De twee droegen bij een bezoek aan het Gemeentemuseum in Den Haag allebei een outfit in dezelfde print. Mathilde droeg een jas van Edouard. Maxima koos voor Oscar de la Renta. 

3. Recyclen

Máxima gaat ook weleens op de recycle-tour. Toen ze een bezoek bracht aan Zwitserland zagen we een broekpak voorbij komen die we al eerder hadden gespot. En wel twaalf dagen voor haar bezoek aan het land. De koningin droeg het pak (Natan) eerder bij de opening van Musis in Arnhem.

4. Blauwtje

Tijdens het Koningsdagconcert (2015) in Dordrecht droeg koningin Máxima een kobaltblauwe japon met pied-de-poule print. Ontwerper van de jurk is de Amerikaan Michael Kors. 

5. Bekende print

Toen de koningin een toespraak hield voor een groep Haagse studenten koos ze wederom voor de print die haar geweldig staat. Máxima droeg tijdens het seminar een robe manteau van Natan. Een bekende outfit die Máxima al vaker aan heeft gehad. 

Bron: Vorsten/Modekoninginmaxima Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in