De Engelsen praten graag nog even door over de wedding van vorige week. En weten ook zeker waarom Meghan een blijvertje is.

Wat Meghan zo bijzonder maakt binnen de royal family is dat ze feministisch is. En in die hele royal wedding day zat één duidelijk voorbeeldmomentje waarover de Engelsen los gingen op Twitter. Wie even met haar of zijn ogen knipperde, kon het moment zomaar missen. Het moment waarop een klein groots gebaar werd gemaakt.

Auto scène

Waar gaat dit nou helemaal om? Het zit ‘m in de ‘car scene’. Harry en Meghan stapten in die prachtige, kleine, elektrische cabrio Jaguar. Harry opende de deur voor zijn kersverse vrouw, hielp haar de auto in, liep vervolgens om de auto heen om in te stappen en… nu komt het: Meghan boog in die tussentijd naar links over de zitting om de deur voor haar man te openen! (Zie de foto hieronder.) Een handeling van niks. En toch, als je er over nadenkt, inderdaad van hoog statementgehalte.

Aandacht voor anderen

Volgens etiquette expert William Hanson toonde Meghan met deze handeling ook haar uitstekende manieren en haar aandacht voor andere mensen. Ah, en waarom maakt dit gebaar haar een blijvertje? In de film A Bronx Tale uit 1993 zit een dergelijke scène met bijbehorende conclusie: een vrouw die het portier voor je openmaakt, is – net als wanneer ze de helft van de restaurantrekening betaalt – een blijvertje...

Bron: Daily Mail
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl.Schrijf je nu in!

 

Hoe fijn is het dat je een merk vindt dat je ál-tijd staat? Héél fijn, weet ook Koningin Máxima. Zij kan altijd terugvallen op de prachtige creaties van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 

Veel van de favoriete creaties van Máxima hebben een knielengte en ceintuur. Goede fashiontruc van de koningin, want door zo'n ceintuurtje lijk je slanker.

Met een hoed geeft ze een outfit weer wat schwung en door daarmee te variëren, kan ze makkelijk dezelfde jurken vaker dragen. 

Vermeulen werk vaak met borduursels en patronen, maar deze creatie is juist prachtig in haar eenvoud.

Ook bij gala's of staatsaangelegenheden is Natan een goede keuze.

Één van onze favorieten, de schoenen zijn hierbij zó goed gekozen.

Een stuk minder kleurrijk, maar evengoed stijlvol.

Dan zien wij toch liever een kleurtje.

Zeker bij outfits met een knielengte, combineert Máxima graag de kleur door in haar schoenen.

Kleren maken de vrouw en de vrouw maakt de kleren.

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

De Spaanse koningin Letizia heeft voor het eerst Melania Trump ontmoet. Terwijl haar man, Koning Felipe VI, aan het keuvelen was met Donald Trump, kletsten de twee fashionista's wat af tijdens een wandeling door de presidentiële tuinen.

De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. 

Valentino

Melania en Letizia zagen er allebei prachtig uit. De Amerikaanse first lady droeg een japon met borduursels uit de collectie van Valentino met daaronder pumps van Manolo Blahnik. En Letizia koos voor een lekkere opvallende roze jurk van de Amerikaanse designer Michael Kors. 

Da's toevallig

Sommigen hebben we het wellicht gespot, maar de jurk van Letizia komt wel heel bekend voor. Wat blijkt? Melania droeg dezelfde jurk, maar dan in een andere kleur (blauw) toen zij en haar man vorig jaar de president van Panama en zijn vrouw op visite kregen.

Bron: PopSugar Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in