De Engelsen praten graag nog even door over de wedding van vorige week. En weten ook zeker waarom Meghan een blijvertje is.

Wat Meghan zo bijzonder maakt binnen de royal family is dat ze feministisch is. En in die hele royal wedding day zat één duidelijk voorbeeldmomentje waarover de Engelsen los gingen op Twitter. Wie even met haar of zijn ogen knipperde, kon het moment zomaar missen. Het moment waarop een klein groots gebaar werd gemaakt.

Auto scène

Waar gaat dit nou helemaal om? Het zit ‘m in de ‘car scene’. Harry en Meghan stapten in die prachtige, kleine, elektrische cabrio Jaguar. Harry opende de deur voor zijn kersverse vrouw, hielp haar de auto in, liep vervolgens om de auto heen om in te stappen en… nu komt het: Meghan boog in die tussentijd naar links over de zitting om de deur voor haar man te openen! (Zie de foto hieronder.) Een handeling van niks. En toch, als je er over nadenkt, inderdaad van hoog statementgehalte.

Article continues after the ad

Aandacht voor anderen

Volgens etiquette expert William Hanson toonde Meghan met deze handeling ook haar uitstekende manieren en haar aandacht voor andere mensen. Ah, en waarom maakt dit gebaar haar een blijvertje? In de film A Bronx Tale uit 1993 zit een dergelijke scène met bijbehorende conclusie: een vrouw die het portier voor je openmaakt, is – net als wanneer ze de helft van de restaurantrekening betaalt – een blijvertje...

Bron: Daily Mail
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl.Schrijf je nu in!