De Engelsen praten graag nog even door over de wedding van vorige week. En weten ook zeker waarom Meghan een blijvertje is.

Wat Meghan zo bijzonder maakt binnen de royal family is dat ze feministisch is. En in die hele royal wedding day zat één duidelijk voorbeeldmomentje waarover de Engelsen los gingen op Twitter. Wie even met haar of zijn ogen knipperde, kon het moment zomaar missen. Het moment waarop een klein groots gebaar werd gemaakt.

Auto scène

Waar gaat dit nou helemaal om? Het zit ‘m in de ‘car scene’. Harry en Meghan stapten in die prachtige, kleine, elektrische cabrio Jaguar. Harry opende de deur voor zijn kersverse vrouw, hielp haar de auto in, liep vervolgens om de auto heen om in te stappen en… nu komt het: Meghan boog in die tussentijd naar links over de zitting om de deur voor haar man te openen! (Zie de foto hieronder.) Een handeling van niks. En toch, als je er over nadenkt, inderdaad van hoog statementgehalte.

Aandacht voor anderen

Volgens etiquette expert William Hanson toonde Meghan met deze handeling ook haar uitstekende manieren en haar aandacht voor andere mensen. Ah, en waarom maakt dit gebaar haar een blijvertje? In de film A Bronx Tale uit 1993 zit een dergelijke scène met bijbehorende conclusie: een vrouw die het portier voor je openmaakt, is – net als wanneer ze de helft van de restaurantrekening betaalt – een blijvertje...

Bron: Daily Mail
 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl.Schrijf je nu in!

 

Die prachtige Italiaanse japon willen we natuurlijk óók op Paleis Noordeinde zien. Máxima, Willem-Alexander, prins Constantijn en prinses Laurentien verschenen zojuist op het balkon voor de traditionele balkonscène.

Maar zelden was het op de derde dinsdag van september zúlk ontzettend mooi weer als vandaag. En dat maakte de plaatjes van de Oranjes op het balkon van het werkpaleis des te mooier.

Natuurlijk hielp Máxima ook flink, in die prachtige Luisa Beccaria. Laurentien droeg vandaag een jurk van Hardies Couture.

We kunnen er hier geen genoeg van krijgen, maar gelukkig hoeven we ook niet erg lang zonder Máxima: donderdag verschijnt ze alweer bij een evenement voor Meer Muziek in de Klas. Toch zal het even duren voor we onze koningin weer op chique zien. Op 10 oktober gaan de Oranjes op werkbezoek in Duitsland, en staan er twee diners op de agenda.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

En de koningin draagt... Italiaans design! Máxima straalt in de Ridderzaal in pastel.

De koning en koningin kwamen vanmiddag rond 13.00 uur in de Glazen Koets aan bij de Ridderzaal voor de Troonrede. En daar waren zoals elk jaar alle ogen gericht op de prachtige Máxima en haar modekeuzes. Zou ze net als vorig jaar voor een sobere kleur gaan? Of juist knallend aan het het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal willen beginnen?

Het bleek eigenlijk allebei een beetje waar te zijn, want de koningin straalde in een geweldige japon van mousseline, in meerdere pasteltinten en jawel: met opvallende mouwen. Niet knal, maar ook zeker niet sober dus.

Geen Natan of Jan Taminiau, en zelfs geen Claes Iversen - Máxima laat zich zoals altijd niet zo gemakkelijk voorspellen. Josine Droogendijk van modekoninginmaxima.nl had de primeur: het gaat om een creatie van de Italiaanse designer Luisa Beccaria. Een pláátje. En wat een prachtige derde dinsdag van september is het ook!

Wat de boel nóg leuker maakte: het feit dat mama Zorreguita en Máxima's broer Juan aanwezig zijn op Prinsjesdag, mama zelfs in een Prada-jurk van haar dochter. De Zorreguita's hebben een zwaar jaar achter de rug met het verlies van Máxima's vader Jorge en zus Inés, en lijken vastberaden elkaar als gezin te steunen.

Meer van Máxima op Prinsjesdag zien? Check vanmiddag Nouveau.nl voor de beroemde balkonscène.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in